Oλυμπιακός - Ουραλότσκα 18-13

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Oλυμπιακός - Ουραλότσκα 18-13

bet365

O Oλυμπιακός νίκησε την Ουραλότσκα με 18-13 και «σφράγισε» ουσιαστικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ε' ομίλου για τη β' φάση της Euroleugue.

Κόντρα στην ομολογουμένως πιο δυνατή ομάδα του ομίλου οι ερυθρόλευκες επέδειξαν συγκέντρωση και σοβαρότητα και έφτασαν στη νίκη μετά το τελευταίο οκτάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου έπιασαν υψηλή απόδοση, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη άνοιξαν το σκορ με την Ασημάκη με την Καρίμοβα να ισοφαρίζει. Η Έμολο έκανε το 2-1, με τις Ρωσίδες να ισοφαρίζουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Πανφίλοβα.

Η Έμολο, η οποία έκανε εκπληκτικό ματς έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με 3-2 επίσης με πέναλτι, με την Λαπτέβα να ισοφαρίζει σε 3-3. Η Ουραλότσκα ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 3-4 με γκολ της Καρίμοβα.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου η Ουραλότσκα αύξησε τη διαφορά σε 3-5, με την Έμολο να μειώνει σε 4-5 και την Βασιλική Πλευρίτου να ισοφαρίζει σε 5-5.

Το σκορ συνέχισε να εναλλάσσεται γκολ-γκολ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφάλι με 12-11 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, το οποίο ολοκλήρωσε με γκολ της Ασημάκη με 13-11.

Έκτοτε, κυριάρχησε απόλυτα, παίρνοντας διαφορά ακόμη και τεσσάρων τερμάτων (15-11 στο 4:23 και 17-13 στο 2:29). Σκόρερ του τελευταίου γκολ ήταν η Μαργαρίτα Πλευρίτου 1:34 πριν τη λήξη, με την αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» και την Χρυσή Διαμαντοπούλου να έχουν αρνηθεί σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ στις Ρωσίδες.

Κορυφαία επιθετικά για την ομάδα του Πειραιά ήταν η Τζούλια Έμολο, η οποία πέτυχε 5 γκολ, συνεισφέροντας τα μέγιστα στη νίκη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στην κάμερα του OSFP TV τα εξής: «Τελικά τα καταφέραμε, πήραμε αυτό που θέλαμε αν και αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς ξένο για τη νοοτροπία του Ολυμπιακού.

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που δεχθήκαμε 13 γκολ. Η άμυνά μας στην αρχή ήταν πολύ υποτονική κάνοντας προσωπικά λάθη. Είπαμε ότι αυτή η ομάδα βασίζεται στο ένας εναντίον ενός και στο γρήγορο παιχνίδι της.

Δεχθήκαμε επτά γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα έξι στο δεύτερο, όπου σαφώς η άμυνά μας ήταν καλύτερη. Το ζητούμενο ήταν το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι σίγουρα πρέπει να δούμε τα λάθη μας γιατί θα συναντήσουμε ομάδες παρόμοιου στυλ, όπως είναι οι ουγγρικές και οι ρώσικες ομάδες και πρέπει να βελτιώσουμε αυτά τα λάθη».


Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η πρόκριση στους «8» μέσω της πρώτης θέσης. Δώσαμε μέσα σε δυο ημέρες δυο πολύ δυνατά παιχνίδια και ανεξάρτητα από το εάν η εικόνα μας σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, δεν ήταν αυτή που θέλουμε, καταφέραμε να επικρατήσουμε.

Βγάλαμε ενέργεια στο δεύτερο οκτάλεπτο, ανατρέψαμε την κατάσταση και νικήσαμε έναν πολύ ικανό και επικίνδυνη αντίπαλο. Σίγουρα αυτά τα δυο μας μπορούν να αποτελέσουν μαθήματα για εμάς ενόψει της συνέχειας στην Ευρώπη».

Ολυμπιακός – Ουραλότσκα Ζλάτουστ 18-13

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-3, 6-4, 5-2

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Πλευρίτου Ελευθερία 1, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου 2, Ασημάκη 4, Πλευρίτου Μαργαρίτα 3, Έμολο 5, Πλευρίτου Βασιλική 1, Τσουκαλά 1

Ουραλότσκα Ζλάτουστ (Μικχάιλ Νακοριάκοφ): Νεζνάμοβα 1, Καρίμοβα 5, Ζελέντσοβα 3, Λαπτέβα 2, Γκαλιμζιάνοβα 1, Λιπσκάια, Μπερσνέβα 1.

 

Τελευταία Νέα