Ζορμπάς και συρτάκι στο Apeldoorn της Ολλανδίας!

Gazzetta team
Ζορμπάς και συρτάκι στο Apeldoorn της Ολλανδίας!

bet365

Είναι, ευτυχώς, αρκετές οι περιπτώσεις που τα Ελληνόπουλα της σύγχρονης γενιάς μας χαρίζουν στιγμές εθνικής περηφάνιας. Τέτοιες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ποδηλατοδρόμιο του Apeldoorn όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑΜΕΑ.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν στις 17. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Νίκος Παπαγγελής (C2) και το δίδυμο Χρήστος Σανδαλάκης-Σωτήρης Μπρέτας στο tandem ανδρών. Τους αθλητές συνόδευε ο Εθνικός Προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

Εξαιρετικός ήταν ο Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος συμμετείχε σε τέσσερα αγωνίσματα!

  • Στο Scratch πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα, αφού κατέλαβε την 6η θέση.
  • Στο 1χλμ ατομικού Pursuit πέτυχε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ καταλαμβάνοντας την 21η θέση.
  • Στα 3χλμ ατομικού Pursuit πέτυχε επίσης Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ καταλαμβάνοντας την 15η θέση.
  • Στο Omnium τελικά κατέλαβε την 13η θέση.


Στο Tandem Ανδρών την Ελληνική συμμετοχή αποτελούσαν ο Χρήστος Σανδαλάκης με τον Σωτήρη Μπρέτα.
Η δική τους «μάχη» ξεκίνησε το Σάββατο 16 Μαρτίου με τη συμμετοχή τους στα 1000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης όπου κατέλαβαν την 11η θέση με χρόνο 1.04.235 που αποτελεί Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ.
Το πρωινό της Κυριακής ξεκίνησε με τον προκριματικό του Sprint των 200 μέτρων όπου τερμάτισαν 4οι μεταξύ 20 αθλητών σημειώνοντας ΝΠΡ με 10.256!
Στην «κόντρα» για τις θέσεις 4-5 βρέθηκαν απέναντι στους Ολλανδούς αθλητές και υπέκυψαν κυρίως λόγω απειρίας.
Στην απογευματινή μάχη για τις θέσεις 5-6 αντιμετώπισαν τους Αυστραλούς τους οποίους κέρδισαν μετά από συγκλονιστική μάχη! Ήταν η πρώτη νίκη Ελληνικού πληρώματος σε «κόντρα»!
Ενθουσιασμένος ο Χρήστος Σανδαλάκης δήλωσε:
«Είμαστε τρομερά ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που, πλέον, ανήκουμε στους κορυφαίους στον κόσμο. Έχουμε τεράστιο κίνητρο για να παλέψουμε ακόμα περισσότερο για ένα μετάλλιο στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές ήταν όταν, όλο το στάδιο, ξεσηκώθηκε από τους ήχους του Ζορμπά χορεύοντας συρτάκι για να στηρίξει την προσπάθειά μας.»
Ο Εθνικός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης μεταξύ των άλλων έγραψε στο FB:
“ Ξεπεράσαμε τα όρια μας και μαζί την μετριότητα, όλοι μαζί σαν ένας, με ένα κοινό στόχο.... Να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να κάνουμε υπερήφανους όσους μας εμπιστεύονται!
Συγχαρητήρια παιδιά!! Γράψατε ιστορία! Πάμε για τα επόμενα!»

 

Τελευταία Νέα