Η Εθνική Ελλάδος Γυναικών στο Ισραήλ

Gazzetta team
Η Εθνική Ελλάδος Γυναικών στο Ισραήλ

bet365

Ένας διεθνής αγώνας ποδηλασίας UCI γυναικών διεξήχθη στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2019.

Την Ελληνική Εθνική ομάδα απετέλεσαν οι αθλήτριες Ηρώ Μηλάκη, Βαρβάρα Φασόη και Σοφία Λιοδάκη. Στην αποστολή συμμετείχε και η αθλήτρια της Κύπρου Άντρη Χριστοφόρου.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 47 αθλήτριες. Η πρεμιέρα του Σαββάτου περιελάμβανε τον αγώνα Scorpions Pass TT (ατομικής χρονομέτρησης) σε διαδρομή 21Km, με τερματισμό στο ομώνυμο βουνό.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες τα κατάφεραν αρκετά καλά και τερμάτισαν 4η η Βαρβάρα Φασόη, 16η η Ηρώ Μηλάκη και 22η η Σοφία Λιοδάκη.
Η αθλήτρια της Κύπρου Άντρη Χριστοφόρου κατέλαβε την 1η θέση! Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στον αγώνα αντοχής Tour of Arava RR, σε διαδρομή 68Km που περιείχε και ανάβαση με κλίση 12%! Η Άντη Χριστοφόρου διακρίθηκε και πάλι καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Πολύ καλά τα πλασαρίσματα και για τις κοπέλες της Εθνικής μας με την Βαρβάρα Φασόη στην 6η θέση, την Ηρώ Μηλάκη στην 12η και την Σοφία Λιοδάκη στην 13η!

Η Σοφία Λιοδάκη είναι μόλις 17 ετών και οι επιδόσεις της είχαν σαν αποτέλεσμα να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.
Με το ποδήλατο ασχολείται από τα 9 της χρόνια! Είναι ενταγμένη στην ομάδα ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES και προπονείται καθημερινά από τον Παναγιώτη Μαρεντάκη για να πετύχει τους στόχους της.

Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα τόνισε:
«Αισθάνομαι πολύ ωραία γιατί, αν και ηλικιακά ανήκω στις νεάνιδες, συμμετέχω στην Εθνική Ομάδα Γυναικών. Αυτό αποτελεί μια ανταμοιβή για τους κόπους και τις θυσίες που κάνω. Οι αγώνες στο Ισραήλ ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και χαίρομαι πάρα πολύ που επιλέχθηκα μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της Εθνικής να την ζήσουμε!

Στην Ελλάδα δεν είναι πολλές οι κοπέλες που ασχολούνται με την αγωνιστική ποδηλασία γιατί κατά την γνώμη μου η ποδηλασία γυναικών είναι λίγο παραμελημένη. Έναν έφηβο που θέλει να ασχοληθεί με την αγωνιστική ποδηλασία θα τον συμβούλευα αρχικά να αγαπήσει πολύ αυτό που θέλει να κάνει και να μην τα παρατήσει ποτέ, ακόμα και αν υπάρξουν δυσκολίες στον δρόμο του . Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα αλλά ταυτόχρονα είναι και σκληρό. Θέλει υπομονή, επιμονή και πολλή προσπάθεια
».

 

Τελευταία Νέα