Η «HISTORICA» ξυπνά αναμνήσεις

Gazzetta team
Η «HISTORICA» ξυπνά αναμνήσεις

bet365

Η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους λάτρεις του πεταλιού καθώς στο τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η «HISTORICA» η οποία εκτός του ποδηλατικού αγώνα είναι η γέφυρα μεταξύ του ένδοξου παρελθόντος με το παρόν.

Οι θιασώτες των ποδηλάτων vintage θα συναντηθούν στο «Σμαραγδένιο νησί» και με τα ατσαλένια ποδήλατά τους θα διασχίσουν τα σοκάκια της Ρόδου. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο Κανέλλος Κανελλόπουλος ο οποίος επί 16 συναπτά έτη (1977-1993) ήταν η «σημαία» της Εθνικής ομάδας μετρώντας 530 συμμετοχές, μεταξύ αυτών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες (1984). Παράλληλα είναι 16 φορές Βαλκανιονίκης ενώ κατέκτησε τη 2η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν έτρεχαν οι Ροδίτες αθλητές, το γήπεδο γέμιζε. Ο κόσμος μας ήξερε και μας φώναζε με το όνομα μας. Ωραίες εποχές, όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Αν και η Ρόδος δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια και θα έχει απήχηση. Πάντα μία ποδηλατική συνάντηση από το παρελθόν είναι όμορφη», είπε ο ίδιος.

Στο «νησί των ιπποτών» θα βρεθεί και ο 65χρονος πλέον Στέλιος Βάσκος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία με την ΑΕΚ και την Εθνική από το 1972 έως το 1988. «Ότι έχω κάνει και επαγγελματικά και οικογενειακά, τα οφείλω στην ποδηλασία. Μέσω του ποδηλάτου δημιούργησα φίλους και καταξιώθηκα επαγγελματικά. Από το νησί ξεκίνησαν όλα. Πήρα δύο βαλκανικά πρωταθλήματα το 1975, ήταν μεγάλη υπόθεση για την Ομοσπονδία μας, γιατί δεν είχαμε πολλές επιτυχίες. Εδώ έκανα και πανελλήνιο ρεκόρ, σ ένα κατάμεστο γήπεδο», ενώ για την «Historica» τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που μας δίνουν μία τέτοια ευκαιρία. Εκεί που γράψαμε την ιστορία, θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί… μεγάλη υπόθεση».

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ποδηλασίας στη Ρόδο είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος υπήρξε εκ των ιδρυτών του Κολοσσού το 1963. Σε ηλικία τώρα 81 ετών θα βρίσκεται στο νησί, για λογαριασμό της HISTORICA: «Η HISTORICA θα θυμίσει σε πολλούς εκείνες τις υπέροχες στιγμές των πιο ρομαντικών δεκαετιών. Μπράβο στους διοργανωτές, μπράβο για τη σκέψη τους. Εμένα μου αρκεί ότι τότε με τον Κολοσσό ανατρέψαμε όλα τα δεδομένα των... Αθηνών. Μπήκαμε σφήνα σε πολλούς, δεν μας περίμεναν, αλλά τα καταφέραμε». Από το ποδηλατικό ραντεβού της χρονιάς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Μιχάλης Κούντρας. Ο Ροδίτης ποδηλάτης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, ενώ έχει κατακτήσει και 40 πανελλήνιους τίτλους. «Με τους συναθλητές και τους αντιπάλους ήμασταν… αδέλφια. Τρώγαμε μαζί, περνούσαμε πολλές ώρες, συζητώντας για τους αγώνες μας. Μόνο στο γήπεδο είχαμε… διαφορές. Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η παρουσία μου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Ήμουν ο πρώτος ποδηλάτης μεταπολεμικά που άνοιξε την πόρτα. Μπορεί να μην κάναμε κάτι σπουδαίο εκεί, αλλά η παρουσία και μόνο ήταν σημαντική», θυμήθηκε.

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μια διαδρομή 50χλμ. το πρωί του Σαββάτου (13/10) με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία της 7ης Μαρτίου, σ’ ένα ιδιαίτερο ταξίδι το οποίο ενώνει το παρελθόν με το παρόν όπως αποτυπώνει και το promo βίντεο της HISTORICA.

 

Τελευταία Νέα