Βολικάκης: «Στο Τόκιο για το Ολυμπιακό μετάλλιο!»

Δήμος Μπουλούκος
Βολικάκης: «Στο Τόκιο για το Ολυμπιακό μετάλλιο!»

bet365

O πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης μιλά στο gazzetta.gr για το... χρυσό ξεκίνημα στη σεζόν, τη συνέχεια και το μεγάλο του στόχο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο.

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Βολικάκης, μετά τους αγώνες στη Ρωσία, όπου κατάφερε να κατακτήσει χρυσά μετάλλια και να συγκεντρώσει βαθμούς στην προσπάθεια του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και ο πρωταθλητής της ποδηλασίας από το Βόλο μίλησε για τους στόχους της φετινής σεζόν, αλλά και το μεγάλο του όνειρο που είναι η κατάκτηση του Ολυμπιακού μεταλλίου.

Για τον Χρήστο Βολικάκη, το ξεκίνημα της σεζόν ήταν εξαιρετικό. «Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ήταν οι πρώτοι αγώνες της σεζόν και πήγα πάρα πολύ καλά και συνεχίζω ακόμα πιο δυναμικά. Έχω πλέον εξασφαλίσει την πρόκριση για τα Παγκόσμια Κύπελλα και αυτό με ηρεμεί, με αποτέλεσμα να επικεντρώνομαι καλύτερα στην προπόνηση αλλά και στην γενικότερη προετοιμασία μου».

Το ζητούμενο για τον ίδιο είναι η σταθερότητα: «Ο στόχος είναι να αντέξω γιατί οι αγώνες είναι πάρα πολλοί και τα έξοδα πραγματικά πολλά και έτσι ελπίζω να συνεχίσω δυνατά και να μην χάσω κάποιο αγώνα λόγω αδυναμίας. Πρέπει να συνεχίσω να έχω αυτή τη σταθερότητα σε μία σειρά αγώνων, την οποία έχω δείξει ότι την κατέχω, οπότε πιστεύω ότι όλα θα πηγαίνουν καλά».

Ο Βολικάκης θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2020, όχι μέσω αγώνα πρόκρισης, αλλά συγκεντρώνοντας βαθμούς μέσα από αγώνες και μένοντας ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. «Μία σταθερή πορεία θα εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Ηδη έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής βγαίνει τέταρτος, ενώ εγώ κερδίζω συνέχεια. Μάλιστα τον κέρδισα σε όλους τους αγώνες, κάτι που δείχνει ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Αναφέρεται και στη βοήθεια που έχει από λίγους, καθώς ούτε το κράτος, ούτε η ομοσπονδία ποδηλασίας συνεισφέρουν στην προσπάθεια του. «Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ η Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος. Μας έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή και έτσι μπορούμε να συνεχίζουμε. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχουμε καμία βοήθεια από την Ομοσπονδία λόγω των γνωστών προβλημάτων με την επιχορήγηση και αρκούμαστε στους προσωπικούς χορηγούς οι οποίοι είναι στο πλευρό μας με αποτέλεσμα να μπορούμε να συνεχίζουμε να κυνηγάμε τους στόχους μας. Θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη βέβαια επειδή οι αγώνες είναι πάρα πολλοί και το μπάτζετ που χρειάζεται είναι πραγματικά υψηλό».

Μετά από συμμετοχής σε τρεις Ολυμπιακούς, στόχος είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο. «Στο Τόκιο θα είναι οι τέταρτοι Ολυμπιακοί για μένα και είναι ο μεγάλος μου στόχος επειδή θέλω να διεκδικήσω το μετάλλιο που μου λείπει. Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις έχω κατακτήσει μετάλλιο κι αυτό είναι το μοναδικό που μου λείπει. Θέλω να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο όταν φτάσει αυτή η στιγμή, για να τα δώσω όλα στο Τόκιο».

Ο Χρήστος πέρα από την ατομική προσπάθεια, διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και μέσω του αγωνίσματος μάντισον, όπου μετέχει με τον αδερφό του Ζαφείρη. «Αυτό το καλοκαίρι δεν θα σταματήσουμε καθόλου Είμαστε καλεσμένοι σε αγώνες με τον αδερφό μου, για να πάρουμε μέρος στο αγώνισμα του μάντισον, όπου τα έχουμε πάει εξαιρετικά ως τώρα και μαζέψαμε πάρα πολλούς βαθμούς βάζοντας την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη. Ως τώρα η χώρα μας δεν είχε κανέναν βαθμό και ήδη έχουμε φτάσει στους 700,κάτι πραγματικά πολύ δυνατό. Είμαστε αδέρφια, ο ένας βοηθάει τον άλλο και θέλουμε να διεκδικήσουμε προκρίσεις και σε αυτό το αγώνισμα. Αρα δεν υπάρχει ξεκούραση και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα πάμε έτσι…»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα