Διαμαρτυρία Βολικάκη για το κλειστό ποδηλατοδρόμιο και απάντηση της ΕΟΠ

Διαμαρτυρία Βολικάκη για το κλειστό ποδηλατοδρόμιο και απάντηση της ΕΟΠ

bet365

Με αφορμή την έγγραφη απάντηση που κοινοποιήθηκε από την ΕΟΠ στον Χρήστο Βολικάκη, για την αδυναμία της ομοσπονδίας να καλύψει το κόστος των προπονήσεων του στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το gazzetta.gr επικοινώνησε τόσο με τον ίδιο τον αθλητή, όσο και τον ταμία της ΕΟΠ, Σάββα Τσοπούρογλου.

Ο νέος ταμίας της ομοσπονδίας, ο οποίος ακόμα δεν έχει παραλάβει ταμείο, αφού θέλει να γίνει αυτό όταν θα είναι τα πάντα τακτοποιημένα τόνισε: «Αυτή τη στιγμή το χρέος της ΕΟΠ φτάνει το 1.900.000 ευρώ. Το χρέος προς το ΟΑΚΑ έως και τις 31/12/2017 είναι 929.593, εκ των οποίων για τα 367.030 είμαστε στα δικαστήρια.

Μόνο για φέτος χρωστάμε στο ΟΑΚΑ 10.000 ευρώ, από τα οποία τα 9.300 ευρώ είναι για το ενοίκιο των γραφείων και τα υπόλοιπα για την πίστα, η οποία χρεώνεται 10 ευρώ +ΦΠΑ την ώρα.

Επιπλέον, η ΕΟΠ οφείλει στη διοίκηση του Αγίου Κοσμά, έως 31/12/2017 18.810 ευρώ για τις δύο σουίτες, στις οποίες διαμένουν ο Χρήστος και ο Ζαφείρης Βολικάκης, οι οποίες κοστίζουν έκαστες 10 ευρώ ημερησίως, όταν τα απλά δωμάτια κοστίζουν 5 ευρώ την ημέρα.

Αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία αδυνατεί να πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία στη Λάρισα και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας.

Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ώρες για την πίστα όταν δεν υπάρχουν άμεσα υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας ποδηλασίας πίστας.

Η κατάσταση είναι τραγική, γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να δείξουν όλοι κατανόηση για να μην κλείσει η ομοσπονδία. Δεν μπορώ να πληρώσω για τον Βολικάκη, από τη στιγμή που δεν έχω. Δεν μπορώ να χρεώνω επιπλέον την ΕΟΠ, δεν θα συνεχίσω την τακτική που ακολούθησαν οι προηγούμενοι με τα γνωστά αποτελέσματα. Πρέπει να μπει μία τάξη επιτέλους για το καλό της ποδηλασίας και πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό και να βάλουν όλοι πλάτη».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια πρόκρισης του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 υπογράμμισε: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι στις 20 Απριλίου και στις 2 Μαΐου ξεκινούν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες της UCI C1 και C2, οι οποίοι δίνουν πρόκριση στα 6 Παγκόσμια Κύπελλα, από τα οποία εξασφαλίζουμε πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε ένα χρόνο από τον Μάιο του 2019, η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπαίνει στην τελική ευθεία.

Όλοι οι αθλητές με βλέψεις θα βρίσκονται στα μεγάλα ραντεβού. Είναι δυνατόν να πάω στους αγώνες χωρίς να έχω κάνει προπόνηση; Αν πάλι επιλέξω να μην κατέβω στους αγώνες είναι σαφές ότι θα μειονεκτώ έναντι των αντιπάλων μου.

Πραγματικά ήθελα να ξέρω γιατί αντί να διευκολύνομαι, αντιμετωπίζω συνεχώς νέα εμπόδια στην προσπάθεια μου. Αν δεν θέλουμε εκπρόσωπο στην ποδηλασία πίστας, ας μου κοινοποιηθεί να το γνωρίζω.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχω κάνει μία τιτάνια προσπάθεια, πηγαίνοντας σε όλους τους αγώνες με δικά μου έξοδα, με την βοήθεια των δικών μου ανθρώπων και των χορηγών μου.

Δεν θέλω ούτε να μου ανάβουν τα φώτα, ούτε θέρμανση, θέλω μόνο 2 ώρες τη μέρα να κάνω προπόνηση στο ποδηλατοδρόμιο.

Είναι άμεση ανάγκη να μπορώ να προπονηθώ για να πάω στους αγώνες έτοιμος. Είναι το αυτονόητο δεν είναι πολυτέλεια.

Όταν ο κύριος Τσοπούρογλου λέει ότι η εθνική ομάδα δεν έχει υποχρεώσεις προφανώς δεν ξέρει το σύστημα πρόκρισης στα Παγκόσμια Κύπελλα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή δεν θεωρεί αθλητές της εθνικής ομάδας, εμένα τον Ζαφείρη και τον Σωτήρη Μπρέτα».

Αναφορικά με το θέμα διαμονής του στον Άγιο Κοσμά και το κόστος που έχει προκύψει αποφάνθηκε: «Στον Άγιο Κοσμά δεν μένω μόνο εγώ με τον Ζαφείρη.

Πώς είναι δυνατόν στις άλλες ομοσπονδίες να είναι λυμμένα κάποια βασικά θέματα και σε εμάς να υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες. Θα κατηγορηθώ δηλαδή επειδή μένω στη σουίτα, δεν το έχω κερδίσει με όσα έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια; Δεν μου αξίζουν κάποιες στοιχειώδεις ανέσεις;
Άλλωστε ο Άγιος Κοσμάς θα κατεδαφιστεί, δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι οφειλές θα αποπληρωθούν προς τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά.

Όταν λέμε ότι μένουμε σε σουίτα δεν έχουμε ανέσεις πολυτελείας. Η σουίτα στον Άγιο Κοσμά είναι το λίγο πιο μεγάλο δωμάτιο, το οποίο όταν το παραλάβαμε είχε μέχρι και τρύπες στους τοίχους. Βάλαμε χρήματα από την τσέπη μας για να μπορούμε να μείνουμε στην Αθήνα και να κάνουμε τις προπονήσεις μας. Πριν δύο ημέρες ήθελαν να μας πετάξουν έξω και παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα