«Γήπεδο μπάσκετ το ποδηλατοδρόμιο; Μολών Λαβέ»!

«Γήπεδο μπάσκετ το ποδηλατοδρόμιο; Μολών Λαβέ»!

bet365

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Νώντας Σαρρής στο άκουσμα και μόνον του ενδεχομένου η μπασκετική ΑΕΚ να πάρει το ποδηλατοδρόμιο και να το μετατρέψει σε έδρα της απαντά, «Μολών λαβέ».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ μίλησε στο gazzetta.gr για τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς ομοσπονδίας προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να ξεκινήσει η εκταμίεση χρημάτων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω των βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία και όχι μόνο.

«Πρώτο μας μέλημα είναι να μπουν ορκωτοί λογιστές ώστε να ελεγχθούν τα βιβλία από το 2004 έως και σήμερα και έκτοτε να μπαίνει κάθε χρόνο ορκωτός λογιστής», τόνισε ο κύριος Σαρρής και πρόσθεσε σχετικά με το βασικό κώλυμα που έχει προκύψει και είναι αιτία να έχουν «παγώσει» τα πάντα, το οποίο δεν είναι άλλο από την καθυστέρηση παράδοσης ταμείου στον νέο ταμία, Σάββα Τσοπουρογλου:

«Το ταμείο παραδίδεται αύριο. Τόσο καιρό προσπαθούσαν να κλείσουν το ταμείο του 2017. Επανειλημμένα είχα ζητήσει να τελειώσει αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς έχουμε δημοκρατία δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω».

Στην επισήμανση της υπογράφουσας ότι η δημοκρατία δεν δικαιολογεί την ανομία, ο κύριος Σαρρής τόνισε ότι το θέμα θα λήξει μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ έδωσε μία νέα διάσταση σχετικά με τις οφειλές που έχει η ομοσπονδία αυτή τη στιγμή.

«Τον 1,5 μήνα που είμαι στην προεδρία δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ να βρω λύσεις σε όλα τα μέτωπα. Κερδίσαμε προσφυγή που είχαμε κάνει στην εφορία. Το δικαστήριο πρωτόδικα μας δικαίωσε, για την άρνηση του εφόρου να προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους.


Μπροστά στο ενδεχόμενο η εφορία να ζητήσει το θέμα να εξεταστεί στο δευτεροβάθμιο όργανο, κάναμε τρεις ακόμη προσφυγές ζητώντας μάλιστα να μας επιστραφούν χρήματα.


Επίσης προωθήσαμε και πετύχαμε τη σύσταση τεχνικής επιτροπής στην ομοσπονδία, ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχουμε τρεις νέους εφόρους στο άθλημα. Πρόκειται για άτομα που δεν έχουν σχέση με παλαιότερες διοικήσεις, αλλά προέρχονται από το χώρο της ποδηλασίας.

Επίσης καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τέσσερις υποτροφίες από το Ίδρυμα Λεβέντη, έναντι μίας που υπήρχε έως τώρα.

Τέλος, περιμένουμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να μας εγκρίνει 25.000 ευρώ έως τις 15 Μαρτίου».

Αναφερόμενος τώρα στο θέμα του ποδηλατοδρομίου και την πρόθεση της ΑΕΚ να κινηθεί για την απόκτηση του είπε: «Μολών λαβέ! Δεν θα ανεχτώ κανόνες κανιβαλισμού και διαδικασίες ζούγκλας.

Τη λύση η ΑΕΚ να στεγαστεί στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ την προωθεί κάποιος άνθρωπος από το Υφυπουργείο, ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το καλύτερο ποδηλατοδρόμιο της Ευρώπης, μία ολυμπιακή εγκατάσταση, την οποία έχει χρυσοπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και η οποία είναι κορωνίδα του ελληνικού αθλητισμού θα περάσει στα χέρια μίας ανώνυμης μπασκετικής εταιρείας με καθεστώς ετσιθελισμού.

Δεν θα το ανεχτούμε αυτό και ήδη έχουμε ενημερώσει την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το θέμα».

Στο ερώτημα πώς η ΕΟΠ, η οποία έχει τόσα χρέη θα μπορέσει να λειτουργήσει και να συντηρήσει την εγκατάσταση, τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγάλο χρέος και προς τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, ο κύριος Σαρρής αποφάνθηκε:

«Προς το ΟΑΚΑ υπάρχει μία οφειλή ύψους 923.000 ευρώ, από τις οποίες έχουμε κερδίσει πρωτόδικα τις 416.000 ευρώ, ενώ για την προσφυγή των 128.000 ευρώ το ΟΑΚΑ δεν παρέστη καν στο δικαστήριο, ετεροδίκησε.

Επομένως το υποτιθέμενο χρέος των 550.000 ευρώ θα απομειωθεί με δεδομένο ότι μέλος παλαιότερης διοίκησης του ΟΑΚΑ είχε ψευδορκήσει στο δικαστήριο, σχετικά με το ότι δεν έχουμε καταβάλει χρήματα, τη στιγμή που υπάρχουν σχετικά παραστατικά γι αυτό.

Έχουμε ζητήσει γνωμάτευση νομικού συμβούλου ώστε να κάνουμε μία μελέτη βιωσιμότητας της ομοσπονδίας, επίσης κινούμαστε ώστε να βρούμε λογιστή εντός Αττικής και όχι από τη Σπάρτη που είναι μέχρι στιγμής.

Δεν με κρατάει καμία καρέκλα ανέλαβα πρόεδρος για να φέρω την αλλάγη στην ποδηλασία.
Οι οφειλές προς τρίτους είναι περίπου 256.000 ευρώ, όμως είναι χρέη που τα αμφισβητούμε γιατί υπάρχουν πλαστά τιμολόγια.


Θεωρώ ότι το χρέος της ποδηλασίας αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά τις 300.000-350.000 ευρώ αν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις που εκκρεμούν, ενώ με 50.000 ευρώ αυτή τη στιγμή η ΕΟΠ θα μπορούσε να περάσει σε μία κανονικότητα.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μας ζητά να προχωρήσουμε σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς προς όλους τους οφειλέτες, όμως για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των οφειλών από τον λογιστή».

Για να μπει λογιστής, θα πρέπει να παραδοθεί ταμείο και εδώ να σημειώσουμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον νέο ταμία της ΕΟΠ, Σάββα Τσοπούρογλου, ο οποίος διαμένει στη Λάρισα υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση... Ας ελπίσουμε ότι ο κύριος Σαρρής την ύστατη στιγμή θα αποδειχθεί συνεπείς στα λεγόμενα του.

 

Τελευταία Νέα