Κραυγή αγωνίας Βολικάκη για το ποδηλατοδρόμιο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Κραυγή αγωνίας Βολικάκη για το ποδηλατοδρόμιο!

bet365

Ο Χρήστος Βολικάκης από το Άπελντοορν, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, κρούει μέσω του gazzetta.gr τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφανισμό του αθλήματος σε περίπτωση που κλείσει το ποδηλατοδρόμιο.

Με δηλώσεις του στο gazzetta.gr o εκ των κορυφαίων ποδηλατών στον κόσμο, έκανε λόγο για την άμεση ανάγκη να υπάρξει συνασπισμών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, προκειμένου να σώσουν το άθλημα.

Ο Χρήστος Βολικάκης ήταν χειμαρρώδης, νιώθοντας οργισμένος, απογοητευμένος και θυμωμένος από την έως τώρα στάση της Ομοσπονδίας τόνισε: «Δεν πρόλαβα να πατήσω το πόδι μου στην Ολλανδία, δεν πρόλαβα να αντικρίσω το στολίδι του Άπελντοορν, μία πανέμορφη πίστα κι άρχισαν από την πατρίδα μου να έρχονται τα... ευχάριστα νέα.

Τα οπαδικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και συμβουλάτορες σε θέματα αθλητισμού ξόδεψαν χιλιάδες λέξεις με διαρροές σκόπιμες, στοχευμένες σχετικά με το πόσο χρήσιμο θα ήταν το ποδηλατοδρόμιο κατά τα δικά τους πιστεύω να λειτουργεί ως στάδιο μπάσκετ ή δεν ξέρω τι άλλο;

Αλήθεια δεν χωρά ο νους μου πως το μοναδικό στην Ελλάδα και πανέμορφο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο φιλοξένησε τόσες αθλητικές συναντήσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) χαρίζοντας στη χώρας μας διακρίσεις, υπάρχει σκέψη να μετατραπεί σε έναν ακόμα γήπεδο μπάσκετ, αδιαφορώντας για το μέλλον του αθλήματος, για την τύχη των αθλητών και για τη νεολαία που ήδη ασχολείται με το άθλημα και αυτή που μέλλει να ακολουθήσει.

Ένα στάδιο που έχουμε αφήσει το στίγμα μας, που έχουμε ματώσει για να αναδείξουμε τις αρετές του ποδηλάτου, που έχουμε ανδρωθεί τόλμησαν να σκεφτούν κάποιοι ότι μπορούν να μας το πάρουν.

Ίσως ήρθε η ώρα όλη η ποδηλασία, η ανύπαρκτη όπως λειτουργεί αυτή την ώρα να αλλάξει ρτα και συμφιλιωμένη να διεκδικήσει με δυναμική παρουσία αυτό που της ανήκει.

Οι παράγοντες ας βάλουν νερό στο κρασί τους και όλοι μαζί να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να διατηρήσουμε τη μία και μοναδική πίστα, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση του αθλήματος

Για να μην τρίζουν τα κόκαλα του Ολυμπιονίκη Κωνσταντινίδη, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η φιλολογία που αναπτύσσεται κάθε τόσο από επιτήδειους που λαχταρούν να μας ξεσπιτώσουν, ας μην τους επιτρέψουμε να σκέφτονται ότι μπορούν να το πετύχουν.

Η ποδηλασία ποτέ δεν ονειρεύτηκε στάδια άλλων αθλημάτων, κάθε άλλο μάλιστα, δεν απαίτησε ούτε καν δεύτερο, αφού και αυτό που ξεκίνησαν στα Τρίκαλα και στα Χανιά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Με την ευκαιρία να εκφράσω και ένα προσωπικό παράπονο που αφορά στην ΕΟΠ, σχετικά με τη δική μου παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Καμιά αναφορά για την συμμετοχή μου στο Άμπελντοορν και μάλιστα τη στιγμή μου έφτασα εδώ ως 2ος στην παγκόσμια κατάταξη στο σκρατς, 2ος στους πόντους και 5ος στο όμνιουμ.

Περιμένω από το καινούριο συμβούλιο να αναφερθούν έστω και τυπικά στη συμμετοχή μου, γιατί κι εγώ σε αυτή την ποδηλασία ανήκω, την ελληνική, αλλά φαίνεται πως ο υπόλοιπος κόσμος με γνωρίζει και με αναγνωρίζει, κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει από την ΕΟΠ και φυσικά αυτό θα έπρεπε να προέχει για όποιον Έλληνα ποδηλάτη παλεύει απέναντι στις οργανωμένες ποδηλατικά χώρες».

Με χθεσινές του δηλώσεις ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ποδηλατοδρόμιο αν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη λύση για την ποδηλασία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα