Νικητής ο Ζανότι, σε ρόλο... Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ο Ζιν, 73ος ο Τζωρτζάκης (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Νικητής ο Ζανότι, σε ρόλο... Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ο Ζιν, 73ος ο Τζωρτζάκης (vid)

bet365

O Mάρκο Ζανότι αναδείχθηκε νικητής του 8ου ετάπ του Γύρου της Χαϊνάν, όμως τα φώτα έπεσαν στον Κινέζο Γουάνγκ Ζιν, ο οποίος αποκλείστηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά μαζί με την ομάδα του. Ο δικός μας Πολυχρόνης Τζωρτζάκης κατάφερε να τερματίσει 73ος, παρά τον τραυματισμό που υπέστη στο 5ο ετάπ.

Ο Ιταλός o οποίος κάλυψε την απόσταση των 188.8 χλμ. σε 4:57.47 ομολόγησε μετά την κατάκτηση της νίκης: «Δεν είχα τρέξει σε αγώνα για τρεις μήνες αλλά είχα προπονηθεί καλά στα βουνά. Δεν είμαι σπρίντερ όπως πριν από μερικά χρόνια, αλλά σε ένα μικρό πελοτόν όπως σήμερα μπορώ ακόμα να έχω λόγο.. στις μέρες μας υπάρχουν σπρίντερ όπως ο Μαρέτσκο που είναι ανίκητοι, αλλά σε ένα δύσκολο ετάπ έχω ακόμα κρυφά χαρτιά. Δεν είχα νικήσει αγώνα για δύο χρόνια. Εφτασα κοντά αρκετές φορές αλλά τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσω τον εαυτό μου», δήλωσε ο Ζανότι, o oποίος είναι τρίτος στη γενική κατάταξη, με τον Ιταλό Τζιάκοπο Μόσκα να προηγείται με 33:10.10.

Δεύτερος στο ετάπ τερμάτισε ο επίσης Ιταλός Μάρκο Μαρνέζε και τρίτος ο Λετωνός Εμιλς Λιέπινς.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο οποίος αγωνίζεται με την RTS Monton πέρασε 73ος τη γραμμή του τερματισμού +26:24. Θυμίζουμε ότι ο Χανιωτης ποδηλάτης είχε μία πτώση στη διάρκεια του 5ου ετάπ και υπέστη εκτεταμένες εκδορές. Ο ποδηλάτης του Τάλου Χανίων είναι 93ος στην γενική κατάταξη +54:17.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κινέζος Γουάνγκ Ζιν, ο οποίος επιτέθηκε στο τιμ της Ελβετίας, όταν μετά από επαφή που είχε το αυτοκίνητο της ομάδας, στη διάρκεια του 7ου ετάπ με το ποδήλατο του έπεσε.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα τον αποκλεισμό της ομάδας του 25χρονου ποδηλάτη, Keyi Look, με την τελευταία να εκδίδει ανακοίνωση και να απολογείται για την συμπεριφορά του Ζιν.

«Ο Γουάνγκ Ζιν και η ποδηλατική ομάδα Section Look InterContinental απολογείται ειλικρινά στους διοργανωτές του Γύρου της Χαϊνάν και σε όλους τους Κινέζους φίλους της ποδηλασίας και ελπίζει στην κατανόηση και την συγχώρεση τους», ήταν η ανακοίνωση της ομάδας.

 

Τελευταία Νέα