Λέει ψέμματα η ΓΓΑ ή ο πρόεδρος της ΕΟΠ;

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Λέει ψέμματα η ΓΓΑ ή ο πρόεδρος της ΕΟΠ;

bet365

Υπερψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο προϋπολογισμός για το 2018, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Πριστούρη να δηλώνει ότι έχει δέσμευση από την ΓΓΑ για εκταμίευση της δεύτερης δόσης της επιχορήγησης του 2017 την προσεχή εβδομάδα. Κατόπιν αυτού, δύο τινά υπάρχουν ή λέει ψέματα ο κ. Πριστούρης ή η ΓΓΑ.

Με δεδομένο ότι η ΕΟΠ έχει βεβαιωμένες οφειλές και κατά συνέπεια σε περίπτωση εκταμίευσης της δεύτερης δόσης της επιχορήγησης, η αρμόδια ΔΟΥ θα προχωρήσει αυτομάτως σε κατάσχεση του ποσού, η ΓΓΑ ισχυρίζεται ένα χρόνο και πλέον ότι αδυνατεί να συνεχίσει την χρηματοδότηση της ομοσπονδίας.

Μάλιστα, οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Υφυπουργού Αθλητισμού τονίζουν ότι αν ο κ. Βασιλειάδης προχωρούσε σε μία τέτοια κίνηση θα βρισκόταν υπόλογος στη δικαιοσύνη, διότι η επιχορήγηση των ομοσπονδιών διατίθεται αποκλειστικά για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αυτός είναι ο λόγος που τα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι «δεμένα», έχοντας αφήσει ακόμη και τους αθλητές των εθνικών ομάδων στο έλεος τους.

Και ενώ μέχρι χθες αυτή ήταν η θέση της ΓΓΑ, ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Παναγιώτης Πριστούρης στην σημερινή Γενική συνέλευση ανακοίνωσε ενώπιον του σώματος ότι έχει τη διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματείας, ότι έχει υπογραφεί η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προϋπολογισμού του 2017, ύψους 360.000 ευρώ και ότι από βδομάδα θα βρίσκονται τα χρήματα στο ταμείο της ΕΟΠ.

Είναι σαφές ότι είναι αδύνατον να ισχύουν ταυτόχρονα και οι δύο ειδήσεις, επομένως μία από τις δύο πλευρές ψεύδεται.

Σε ότι αφορά τώρα στα της Γενικής Συνέλευσης, το «παρών» για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 έδωσαν 31 σωματεία, από τα 42 που έχουν δικαίωμα ψήφου, εκ των οποίων τα 19 τάχθηκαν υπέρ και τα 12 της αντιπολίτευσης κατά.

Αλγεινή ωστόσο εντύπωση προκάλεσαν οι απουσίες ιστορικών σωματείων όπως: ΑΕΚ Αθηνών, Παναθηναϊκός, Διαγόρας Ρόδου, ΠΟ Βέλος, ΑΕΚ Τρίπολης, Θησέας Ζωγράφου, Μαχητές Σερρών, ΠΟ Τρίπολης, ΑΟ Φλώρινας, Ατλας Ρεθύμνου και ΠΟ Κορωπίου.

Η αντιπολίτευση, «Ποδηλασία Ξανά» καταψήφισε τον προϋπολογισμό και κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο διαφοροποιημένη πρόταση.

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση έδωσε και ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οποίος υπερψήφισε για λογαριασμό του «ΠΑΣ Πηνειός» τον προϋπολογισμό.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις, άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο πιάνονται και στην περίπτωση της ΕΟΠ έχει τραβήξει περισσότερο από έναν χρόνο...

 

Τελευταία Νέα