Η ΕΟΠ διενεργεί Γ.Σ. την ώρα που η ΓΓΑ αδυνατεί εδώ και ένα χρόνο να βρει λύση

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η ΕΟΠ διενεργεί Γ.Σ. την ώρα που η ΓΓΑ αδυνατεί εδώ και ένα χρόνο να βρει λύση

bet365

Στα γραφεία της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί αύριο (27/10) η Γενική Συνέλευση για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Ένα χρόνο και πλέον η ΕΟΠ δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα του προϋπολογισμού του 2017, διότι οι λογαριασμοί της είναι δεσμευμένοι λόγω βεβαιωμένων οφειλών.

Αυτό έχει ως συνέπεια, πρακτικά οι αθλητές να είναι αφημένοι στο έλεος τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αποστολή των τριών διεθνών (Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη και Σωτήρη Μπρέτα) οδικώς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου με δικά τους έξοδα.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εδώ και ένα χρόνο αδυνατεί να δώσει λύση στο θέμα, αναθέτοντας τις τελευταίες ημέρες σε νομικό σύμβουλο του κράτους την υπόθεση ΕΟΠ.

Στην αυριανή Γενική Συνέλευση το πιο πιθανό είναι ότι θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2018, με την παρούσα κατάσταση να αποκλείει την περίπτωση εκταμίευσης τους από την ΓΓΑ...

Οι σχέσεις του νυν πρόεδρου, Παναγιώτη Πριστούρη με τον τέως πρόεδρο Θανάση Τερζή έχουν υποστεί ρήξη, μετά τη φερόμενη παρέμβαση του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ήθελε στη θέση του εκπροσώπου του αθλήματος στην ΕΟΕ αντί του Τερζή τον Ιάκωβου Φιλιππούση.

Ο Πριστούρης υποχώρησε στην επιθυμία της κυβέρνησης, η οποία δείχνει μία ανησυχητική ανοχή στην που επικρατεί στην συγκεκριμένη ομοσπονδία.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠ Παντελής Παπάζογλου σε ανοικτή επιστολή που έστειλε στηλιτεύει με στοιχεία τα όσα συμβαίνουν σε μία ομοσπονδία Ολυμπιακού αθλήματος, της οποίας οι αθλητές έχουν φέρει παγκόσμιες διακρίσεις.

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήνα 26-10-2017
Προς : Ε.Ο.Π. Πρόεδρο - Μέλη Δ.Σ.
Κοιν. : Σωματεία – Μέλη Ε.Ο.Π.
Σχετ. : Επιστολή ΕΟΠ αρ. πρωτ. 2457/25.10.2017

Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής σας, απαντάμε άμεσα παραθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα, για γνώση της ποδηλατικής κοινότητας στην οποία εξακολουθείτε να διοχετεύετε σωρεία ανακριβών πληροφοριών.

Όντως η ΓΓΑ ενέκρινε την εκταμίευση της 1ης δόσης, το 40% του τακτικού προϋπολογισμού έτους 2017, ποσού 240.000,00 €, μέρος των οποίων παρακρατήθηκαν για εξόφληση μέρους των οφειλών της ΕΟΠ από την Δ.Ο.Υ.


Παρόλο που ήδη έχει παρέλθει ικανός χρόνος ( 5 μήνες ), ποτέ δεν ήρθε σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ., η πλήρης ανάλυση των πληρωμών που αφορούσαν την ανωτέρω εκταμίευση, ακούγεται μόνον ότι πληρώθηκαν μισθοδοσίες του προσωπικού μέχρι τον 6ο μήνα, σ.σ. ( ήδη είναι απλήρωτες οι μισθοδοσίες έκτοτε ), δηλαδή κρατάτε τα μέλη του Δ.Σ. στο σκότος, χωρίς καμία ενημέρωση για τις πληρωμές και έχετε την απαίτηση να ψηφίζουν τις οικονομικές προτάσεις σας ερήμην!

Τώρα όσον αφορά την παρακράτηση χρημάτων από την Δ.Ο.Υ , για σωρεία χρεών ( φόρων ) που αφορούν τα προηγούμενα έτη, έχετε τεράστια ευθύνη, αφού στο διάστημα 2008-2016 σαν ταμίας του Δ.Σ. της ΕΟΠ δεν μεριμνήσατε για την διαλεύκανση του χρέους προς το Δημόσιο, τουναντίον για μικροσκοπιμότητες αγνοήσατε το ΣΔΟΕ το οποίο σας καταλόγισε πρόστιμα, ερήμην του Δ.Σ. της ΕΟΠ, ενώ εσείς πιστεύατε ότι με αυτό τον τρόπο, είχατε στριμώξει στην γωνία τους προκατόχους σας.

Έχετε ακεραία την ευθύνη της κατρακύλας του αθλήματος λόγω αδιαφορίας.
Αναφέρετε στην επιστολή σας για επιπρόσθετη επιχορήγηση από την ΓΓΑ ύψους 60.000,00 €, σας ζητάμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. το σχετικό έγγραφο που λάβατε από την ΓΓΑ και μας απαντάτε ότι δεν υπάρχει έγγραφο, απλά υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση υπαλλήλου της ΓΓΑ σε υπάλληλο της ΕΟΠ.., σας ζητάμε την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής της ΕΟΠ και τα πρακτικά συνεδριάσεων αυτής και μας ενημερώνετε ότι δεν υπάρχει εισήγηση και δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής, δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί σας είναι νηπιακοί και σαν τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε.

Στην επιστολή σας σκοπίμως αποκρύπτετε την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16.10.2017 Δευτέρα και ώρα 17.00 στην οποία παραβρέθηκαν τα μέλη της Ποδηλασίας Ξανά, Γεωργίου Ιάκωβος & Παπάζογλου Παντελής, ενώ από την πλευρά σας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας, επικαλεστήκατε την μη απαρτία του Δ.Σ. και αποχωρήσατε, ενώ ήδη μας είχατε καλέσει σε 3 συνεδριάσεις Δ.Σ. μέσα σε διάστημα 10 ημερών, όντας παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις δεν εκμεταλλευτήκατε την δυνατότητα της πλειοψηφίας σας να περάσετε θέματα που « σας καίγανε ».

Αν μας θεωρείτε υπεύθυνους για την καθυστέρηση της λήψης απόφασης από την 12.10.2017 στην 17.10.2017 της τροποποίησης του προϋπολογισμού έτους 2017 δηλαδή 5 μέρες, εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν συμβάλλαμε σε μια κάλπικη απόφαση που σκοπό έχει την απόκρυψη της αλήθειας, τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στην υπερκείμενη Πολιτική Ηγεσία.
Αναφέρεστε στην επιστολή σας ότι χάριν στις άοκνες και ανιδιοτελείς σας προσπάθειες τα μέλη της πλειοψηφίας πραγματοποιούν προσωρινές ταμειακές διευκολύνσεις, αν είναι έτσι γιατί όλα αυτά δεν είναι φανερά σε επίπεδο Δ.Σ. αλλά αν γίνονται, γίνονται κρυπτά. Μήπως για να επιστραφούν με τον ίδιο τρόπο ?

Αφού όταν ζητήσατε από τον Πρόεδρο του ΠΓΣ Λάρισας ταμειακή διευκόλυνση προς την ΕΟΠ, το ποσόν κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠ, για να μπορέσει, όταν έχει δυνατότητα το ταμείο της ΕΟΠ να τους τα επιστρέψει με διάφανο τρόπο. Ποιά είναι αυτά τα μέλη της πλειοψηφίας που διευκολύνουν ταμειακά την ΕΟΠ ? Με ποια διαδικασία? Με τι ποσά? Πως θα επιστραφούν αν δεν έχουν νομίμως δοθεί? Γιατί όλα να είναι σκοτεινά άραγε?

Σε ποια συνεδρίαση του Δ.Σ. φαίνεται ότι κάποιο από τα μέλη της παράταξής μας δεν ενέκρινε την είσπραξη της επιχορήγησης είτε από ΓΓΑ είτε από ΕΟΕ? Σας προκαλούμε να φέρετε το πρακτικό που να φαίνετε τέτοια τοποθέτηση ή στηρίζεστε τον ισχυρισμό σας στο γεγονός ότι αποκρύπτετε το βιβλίο συνεδριάσεων του Δ.Σ. και δεν δίνετε από αυτό, ούτε αντίγραφα στα μέλη της Ποδηλασίας Ξανά, διατηρώντας το ευαγγέλιο της λειτουργίας σας κρυπτό από τον Ήλιο.

Μπορείτε να μας ενημερώσετε από τον Σεπτέμβρη του 2016 έως σήμερα πόσα χρήματα πήρε ο κος Διαμαντόπουλος (Πάτρα) για καύσιμα-διόδια? πόσα χρήματα πήρε ο κος Τσοπούρογλου (Λάρισα) για καύσιμα-διόδια? πόσα χρήματα πήρε ο κος Γεωργίου (Αθήνα) για καύσιμα-διόδια? πόσα χρήματα πήρε ο κος Παπάζογλου (Αθήνα) για καύσιμα-διόδια? Γιατί σας αρέσει να πετάτε λάσπη?

Η εμφανής εμπάθεια σας προς τα πρόσωπα μας έχει να κάνει με την αδιάκοπη προσπάθεια μας για να λειτουργήσει η ΕΟΠ με αρχές όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αξιοπρέπεια.
Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας

Τι έγινε με την ασφάλιση των αθλητών έτος 2017 που από τον Μάιο όλοι οι αγώνες που διοργανώθηκαν ήταν ανασφάλιστοι με δική σας προσωπική ευθύνη αφού τα χρήματα της ασφάλειας τα διαθέσατε για άλλους σκοπούς αδιαφορώντας για την ασφάλεια του αθλητή.
Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας

Πότε θα δοθούν άραγε τα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας (10.700,00 € ) για το Ρίο, του αθλητή Δημήτρη Αντωνιάδη? Τα έχετε ήδη εκταμιεύσει από τον Ιούλιο του 2016 και μάταια ο αθλητής περιμένει την πληρωμή του.
Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας

Ότι καταφέρατε για ένα ολόκληρο χρόνο οι Εθνικές μας ομάδες να ταξιδεύουν σε αγώνες στο εξωτερικό αδαπάνως ενώ στην πραγματικότητα κάποιοι μάτωναν για να πραγματοποιηθεί η καταστατική σας υποχρέωση και αναγκάζονταν τα ταξίδια στο εξωτερικό να γίνονται με δαπάνες των Συλλόγων ή των Αθλητών ή των Οικογενειών τους ή Ιδιωτών Χορηγών, ενώ παράλληλα προσπαθείτε να παραπλανήσετε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. παρουσιάζοντας στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2017 τις δαπάνες επισήμων εκδηλώσεων εξωτερικού 2017 με κωδ. 255 με το ποσόν των 120.000,00 €.

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας
Ότι καταφέρατε αδαπάνως να διοργανώσετε τα τοπικά και τα εθνικά πρωταθλήματα, αφού είχατε εξασφαλίσει από τους συνδιοργανωτές τις δαπάνες διαμονής και διατροφής ( αυτό φαίνεται από τις προκηρύξεις των αγώνων ), χωρίς να νοιάζεστε αν το κύτταρο, το Σωματείο δύναται να ανταπεξέλθει στις δαπάνες της μετακίνησης και των επιπλέον ημερών διαμονής και διατροφής, ενώ παράλληλα παρουσιάζετε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2017 δαπάνες ανάπτυξης κωδ. 272 το ποσόν των 105.000,00 €.

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας
Για την διοργάνωση των Πανελλήνιων Ημερών Νεολαίας, τις οποίες δεν προκηρύξατε διότι οι φορείς που σας φιλοξενούσαν, ενώ τους τάξατε πέρσι κάποια ψίχουλα ( air-condition ), ακόμη τα περιμένουνε, αλλά δε βαριέσαι όταν τάζεις δεν χρωστάς, ήρθε όμως η ώρα και εσείς φανήκατε ασυνεπείς, σε όλους αυτούς που σας παρείχαν ότι ήταν απαραίτητο για αυτή την διοργάνωση, κλείνοντας οριστικά την πόρτα των κατασκηνώσεων, δίνοντας στα νιάτα του αθλήματος μια πικρία που θα την θυμούνται σε όλη την ποδηλατική τους καριέρα, αν μείνουν στο άθλημα?

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας
Ότι τα χρήματα της ανάπτυξης τα δίνετε στους φόρους, αδιαφορώντας για το μέλλον της ποδηλασίας αφού το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καθαρίσει το χρέος της ΕΟΠ στην Δ.Ο.Υ . αντί να διαλευκάνετε σε βάθος την υπόθεση του χρέους και να καταλογιστεί σε εκείνους του το δημιούργησαν, αν υπάρχουν.

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας
Ότι μας επεξεργάζεστε, όταν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2017 έσοδα από χορηγίες & λοιπά ίδια έσοδα κωδ. 105 & 105Β φιγουράρει το ποσόν των 506.500,00 €, είμαστε 2 μήνες πριν κλείσει η χρονιά, χρωστάτε στους πάντες ( προμηθευτές, φορείς, συλλόγους, αθλητές , προπονητές, αγωνοδίκες, δημόσιο κλπ ) δεν έχετε φέρει ούτε μια πρόταση χορηγίας στην διάρκεια της προεδρίας σας και συνεχίζετε με θράσος να μιλάτε για χορηγίες? Αλήθεια ποιόν κοροϊδεύετε? Δεν έχετε ούτε την ευθιξία να σκύψετε το κεφάλι και να αναλογιστείτε τον κατήφορο που έχετε οδηγήσει το άθλημα?

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε στην επιστολή σας
Για τις οφειλές σας στα τηλέφωνα?
Ο λογαριασμός της κινητής τηλεφωνίας είναι απλήρωτος 1,5 χρόνο και οφείλετε 16.500,00 €?
Ο λογαριασμός των σταθερών τηλεφώνων και φαξ είναι απλήρωτος και είναι πάνω από 3.000,00 € ?

Την σύμβαση που φέρατε για ψήφιση ( συμβόλαιο λογιστή ) με μηνιαίο κόστος 2.000,00 € ήτοι 24.000,00 € και ναι πράγματι αποχωρήσαμε για να μην ψηφιστεί.
Για όλα αυτά φταίει η στείρα αντιπολίτευση?
Ναι μας αρέσει να αντιπολιτευόμαστε & να αντιστεκόμαστε σε παράνοιες όταν ο κόσμος υποφέρει και εσείς θέλετε να ενδώσουμε στους παραλογισμούς σας.

Έχετε ακέραια την ευθύνη της κατρακύλας του αθλήματος.
Για την Παράταξη ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΞΑΝΑ Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.
Τσοπούρογλου Σάββας – Επικεφαλής Παράταξης
Γεωργίου Ιάκωβος
Παπάζογλου Παντελής»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα