Κληρώνει για την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο προ ολυμπιακό

Gazzetta team
Κληρώνει για την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο προ ολυμπιακό

bet365

Δύσκολη θα είναι η κλήρωση λόγω της θέσης της Ελλάδος στην κατάταξη.

Τον αντίπαλο της στο 1ο στάδιο του παγκόσμιου προ ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα μάθει η εθνική ομάδα ανδρών της Ελλάδος.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας από τις 22 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, θα δώσουν από εννέα (9) προκρίσεις για το Τόκιο σε άνδρες και γυναίκες και την Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση των πρώτων μίνι ταμπλό. Η Ελλάδα είναι χαμηλά στα seeding, βρίσκεται συγκεκριμένα στο νούμερο 29 κι αυτό σημαίνει ότι θα «πέσει» από την αρχή με δυνατή ομάδα.

Την αποστολή, που θα μεταβεί την Τρίτη στην ιβηρική χερσόνησο, συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Στους άνδρες πρόκειται να πάρουν μέρος 34 εθνικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ στις γυναίκες (όπου η Ελλάδα δεν θα έχει συμμετοχή, ως γνωστόν) οι δηλώσεις είναι 30. Πρώτο φαβορί στους άνδρες είναι η Κορέα. Την κορυφαία 4άδα στα seeding της κλήρωσης συμπληρώνουν η κινεζική Ταϊπέι, η Σουηδία και η Γαλλία.

Τα φαβορί βγήκαν με βάση τον ειδικό πίνακα αξιολόγησης ομαδικού του Ιανουαρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Olympic Team Ranking) και η Ελλάδα είναι 29η στο World Teams Qualification Tournament με 212 πόντους. Η κλήρωση για το στάδιο 2 θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του σταδίου 1.

Το σύστημα διεξαγωγής είναι από την αρχή τα κnockouts. Με βάση την προκήρυξη του τουρνουά, στην 1η φάση σχηματίζονται 8 μίνι ταμπλό και οι ισάριθμοι νικητές αυτών θα προκριθούν για το Τόκιο. Στο στάδιο 2 οι 8 χαμένοι από τον καθοριστικό γύρο για τις ολυμπιακές προκρίσεις του σταδίου 1 πάνε σε νέο νοκ άουτ ταμπλό και μόνο η νικήτρια ομάδα θα πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα