Ο Κρεάνγκα νικητής στο Legend Tour του Βελγίου!

Gazzetta team
Ο Κρεάνγκα νικητής στο Legend Tour του Βελγίου!

bet365

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης πρωταγωνίστησαν στο Βέλγιο.

Δύο θρύλοι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης πρωταγωνίστησαν στο Legend Tour του Βελγίου και μάλιστα απόλαυσαν, χωρίς την παραμικρή πίεση, τη δική τους «μονομαχία».

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση αφού προσκλήθηκαν μαζί για πρώτη φορά, και χάρισαν πλούσιο θέαμα. Ο Κρεάνγκα πήρε την 1η θέση και ο Γκώνης την 2η!

Πήραν ακόμα μέρος ο τελευταίος Ευρωπαίος παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών Βέρνερ Σχλάγκερ από την Αυστρία, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του ομαδικού και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Μίκαελ Άπελγκρεν από τη Σουηδία, ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου στο απλό ανδρών (ο αδερφός του ο Φιλίπ έχει την εταιρεία, που διοργανώνει αυτά τα τουρνουά) και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2003 στο διπλό ανδρών Τσεν Βεσίνγκ επίσης από την Αυστρία.

Ο 47χρονος Κρεάνγκα νίκησε στον προημιτελικό γύρο τον σπουδαίο αριστερόχειρα της δεκαετίας του ‘80 Μίκαελ Άπελγκρεν με 3-0 σετ. Στα ημιτελικά ξεπέρασε με 3-2 τον 50χρονο Σέιβ, με τον οποίο έχει γράψει ιστορία δυνατών και πολύ θεαματικών αναμετρήσεων.

Ο Γκιώνης αντιμετώπισε στην 8άδα τον φοβερό Αυστριακό Βέρνερ Σχλάγκερ, τον οποίο φυσικά είχε ως αντίπαλο και με τις εθνικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια. Τον νίκησε με 3-0 σετ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 έχει αποσυρθεί από τη δράση.

Στα ημιτελικά ο Γκιώνης του σύγχρονου αμυντικού στυλ παιχνιδιού έκαμψε με 3-2 σετ τον επίσης Αυστριακό αμυντικό (κινεζικής καταγωγής) Τσεν Βεσίνγκ.

Έτσι ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης, που κατά την κοινή παρουσία τους στη γαλλική λίγκα είχαν δώσει… επικές «μονομαχίες» αναμετρήθηκαν τώρα σε αγώνα με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Πρόσφεραν υπέροχες στιγμές στους φιλάθλους, που γέμισαν σχεδόν τις εξέδρες, γνώρισαν την αποθέωση και διαφήμισαν για πολλοστή φορά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Όπως και στα επίσημα παιχνίδια τους πριν από λίγα χρόνια έγινε αμφίρροπη κόντρα ώσπου μέσα σε χαμόγελα κι από τους δύο επικράτησε ο Κρεάνγκα με 3-2 και το 5ο σετ να λήγει 11-9! Γενικά οι έξι πρωταθλητές φρόντισαν τόσο πολύ να ικανοποιήσουν τα βλέμματα των θεατών, που πέρα από τους πολλούς πόντους με διάρκεια, έκαναν χτυπήματα ακόμα και πίσω από τα παραβάν ή πολύ πλάγια δίπλα στον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα