Στη γερμανική Γκρενζάου θα συνεχίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης

Gazzetta team
Στη γερμανική Γκρενζάου θα συνεχίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης

bet365

Στην Μπουντεσλίγκα και στη Γκρενζάου θα παίζει τη νέα χρονιά ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Στη Μπουντεσλίγκα και στην Γκρενζάου θ' αγωνίζεται τη νέα περίοδο ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ21 Γιάννης Σγουρόπουλος.

Αφήνει Σουηδία, όπου αγωνιζόταν από το 2017 και πηγαίνει με υποτροφία σε κορυφαίο προπονητικό κέντρο στη Γερμανία (Οξενχάουζεν) κάνοντας και συμβόλαιο με ιστορικό κλαμπ, το οποίο μετέχει σ’ ένα από τα καλύτερα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης! Η συμφωνία του με την Γκρενζάου είναι για την περίοδο 2019-2020, ενώ στο Οξενχάουζεν θα μείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η νέα ομάδα του, έχει αναδειχτεί 6 φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας και 5 κυπελλούχος. Έχει κατακτήσει τρία κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης (1987, 1988, 2000), έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 και το 2004 (η ίδια διοργάνωση με τη νεότερη ονομασία), ενώ το 1998 ήταν νικήτρια στο Κύπελλο Νάνσι Έβανς (νυν E.T.T.U. Cup).

Από τις τάξεις της έχουν περάσει κορυφαία ονόματα με πρώτο εκείνο του αλησμόνητου Πολωνού Αντρέι Γκρούμπα, ο οποίος την υπηρέτησε για χρόνια και ως αθλητής και ως προπονητής. Από αθλητές με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες έχουν αγωνιστεί ακόμα στη Γκρενζάου οι Κινέζοι Μα Βενγκέ, Τσεν Ζιμπίν, Γουάνγκ Τάο, ο Τσέχος Πετρ Κόρμπελ, ο Γερμανός Στέφαν Φέτσνερ, ο Πολωνός Λουτσιάν Μπλάστζικ κ.α..

Ο Έλληνας άσος ολοκληρώνει και την αποθεραπεία στον δεξιό ώμο μετά τον μικροτραυματισμό στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το Σαββατοκύριακο θα παίξει στην Α1 με τον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα