Τρία ντέρμπι των μεγάλων στην Ορεστιάδα!

Gazzetta team
Τρία ντέρμπι των μεγάλων στην Ορεστιάδα!

bet365

Στην Ορεστιάδα θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιανουαρίου τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Α1.

Σε πέντε διαφορετικά σημεία της χώρας, σε βορά και νότο, συνεχίζονται στις 26 και 27 Ιανουαρίου τα πρωταθλήματα στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί η δράση στην Ορεστιάδα για την κορυφαία κατηγορία των ανδρών όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης, αλλά και γιατί περιλαμβάνει τρία μεγάλα και ιστορικά σωματεία. Στην ακριτική πόλη θ’ αγωνιστούν οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης, ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ. και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα και τα μεταξύ τους ντέρμπι για τη 13η, τη 14η και τη 15η αγωνιστική, ίσως αποδειχτούν καθοριστικά στην υπόθεση του τίτλου.

Στην Α1 των ανδρών η Ορεστιάδα θα διοργανώσει τους αγώνες στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης (τέρμα Μουρούζη), όπως είχε κάνει πρώτη φορά πέρσι τέτοιο καιρό. Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Α.Ε.Κ. έρχεται πρώτο χρονικά κι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός προπορεύεται με το απόλυτο των νικών κι αν σημειώσει νέο θετικό αποτέλεσμα θα βρεθεί ουσιαστικά μία ανάσα από τον τίτλο. Η 2ης της κατάταξης Α.Ε.Κ. είχε χάσει 4-3 στον 1ο γύρο και θέλει νίκη με καλύτερο σκορ ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου τον Ολυμπιακό και το πρωί της Κυριακής την Α.Ε.Κ.

Τον Οκτώβριο είχε χάσει κι από τους δύο, βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, ωστόσο θα κυνηγήσει τις λιγοστές έστω πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Τα βαθμολογικά δεδομένα μπορεί να τα ανατρέψει σημαντικά αν πετύχει δύο νίκες και νωρίτερα δει την Α.Ε.Κ. να κάμπτει τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί στους Γιάννη Σγουρόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη, Γιώργο Σταματούρο και τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες. Δεν έχει στη διάθεσή του τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον. Η Α.Ε.Κ. έχει επίσης τέσσερις αθλητές στην αποστολή και είναι ο Ούγγρος Ντάνιελ Κοσίμπα, οι Τσέχοι Ντάνιελ Σάφερ, Μίχαλ Όμπεσλο και ο Κώστας Λαγογιάννης. Ο Παναθηναϊκός θα έχει στην τριάδα τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και τον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης τόνισε: «Είναι δύσκολα παιχνίδια. Να δούμε την αίθουσα και τις συνθήκες, να δούμε και πώς θ’ ανταπεξέλθουμε στην κούραση, που υπάρχει σε όλα τα παιδιά από τα διαδοχικά ταξίδια. Η καλή απόδοση εξαρτάται κι από την ημέρα, ελπίζω να παρουσιαστούμε στην κατάλληλη κατάσταση και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για τον τίτλο».

Ο αρχηγός της αποστολής της Α.Ε.Κ. Νίκος Αλευρομάγειρας επισήμανε: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ζούμε ιστορικές στιγμές. Φτάνουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα Ελλάδος από τον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων ετών και αυτό από μόνο του συνιστά μεγάλη επιτυχία. Από εκεί πέρα άπαντες από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες, έχουμε πίστη ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Τα παιδιά είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα δώσουν το εκατό τοις εκατό για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Πάμε αποφασισμένοι να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και στα δύο ντέρμπι. Έχουμε μείνει πίσω, αλλά διεκδικούμε ακόμα ό,τι μπορούμε στη μάχη του τίτλου». Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες της Α1 ανδρών θ’ αγωνιστούν στο κλειστό εθνικό στάδιο Χανίων. Είναι ο Α.Ο. Πεύκης, ο Α.Ο. Ταταύλα, ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο τοπικός Ο.Α. Χανίων. Εδώ η προσοχή πέφτει κυρίως σε Ταταύλα, Πέρα και Χανιά που θέλουν να κάνουν κι άλλο βήμα για την αποφυγή της 8ης θέσης, η οποία οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Στην Α1 των γυναικών οι αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής θα έχουν τα ίδια ζευγάρια. Τα πρώτα ματς θα είναι για το φινάλε του 1ου γύρου και τα δεύτερα για την έναρξη του 2ου. Οι έξι από τις οκτώ ομάδες θα δώσουν τα παιχνίδια τους στο φαληρικό στάδιο. Δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα ντέρμπι κορυφής, πάντως η διπλή αναμέτρηση του πρωτοπόρου Πέρα Αθηνών με τον επικίνδυνο Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά φαίνεται να είναι η πιο σημαντική από βαθμολογικής πλευράς.

Ο Α.Σ. Πέρα επιδιώκει δύο ακόμα νίκες ώστε να παραμείνει μόνος στην κορυφή και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για την πρωτιά. Ο 4ος της κατάταξης Φοίνικας θέλει να εμφανιστεί απόλυτα ανταγωνιστικός, όπως έκανε και πέρσι με διεκδικητές του τίτλου και να κυνηγήσει το καλύτερο. Ο 2ος της βαθμολογίας Δ.Α.Ο. Ταύρου θ’ αντιμετωπίσει τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και είναι φαβορί έστω και χωρίς τις ξένες Ντίνα Μεσρέφ και Λίνα Μισικονίτε, ενώ και ο 3ος Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στα Ταταύλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στην Α1:

Στους άνδρες στην Ορεστιάδα:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ.

Άρης Νικαίας-Φιλία Ορεστιάδας

Ίφιτος Πατρών-Παναθηναϊκός

Το Σάββατο στις 16:00:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ε.Κ.

Άρης Νικαίας-Ίφιτος Πατρών

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ε.Κ.-Παναθηναϊκός

Ίφιτος Πατρών-Φιλία Ορεστιάδας

Άρης Νικαίας-Ολυμπιακός

Στους άνδρες στα Χανιά:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

ΟΑ. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

ΟΑ. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Στις γυναίκες στο Σ.Ε.Φ.:

Το Σάββατο στις 13:00:

Φοίνικας Πειραιά-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Ταταύλα-Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 13:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Πειραιά

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ολυμπιακός-Ταταύλα

Στις γυναίκες στην Καβάλα:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Σάρισες Φλώρινας

Στις γυναίκες στη Φλώρινα:

Την Κυριακή στις 13:00:

Σάρισες Φλώρινας-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα