H Tόλιου στο κεντρικό ταμπλό του Ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ

Gazzetta team
Η Κατερίνα Τόλιου ήταν το κεντρικό πρόσωπο για την ελληνική αποστολή στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων στο Αλικάντε.

Ήταν γενικά από τις αθλήτριες, που ξεχώρισαν στην κεντρική αρένα διότι πέτυχε πολύ δύσκολη και περήφανη πρόκριση στον 1ογύρο του απλού γυναικών! Είχε αρχίσει τη μέρα με σπουδαία νίκη, με την οποία μάλιστα θα μπορούσε να πάρει και την απευθείας πρόκριση ως νικήτρια ομίλου. Τελικά σε ισοβαθμία κατετάγη 2η κι έδωσε κι έναν νοκ άουτ προκριματικό αγώνα. Επικράτησε στα 7 σετ έπειτα από μία ώρα συναρπαστικής αναμέτρησης και επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη συγκλονιστική της προσπάθεια.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου επιβεβαίωσε τη θαυμάσια αγωνιστική της κατάσταση από την περσινή σεζόν. Αρχικά προκάλεσε αίσθηση με την εξαιρετική εμφάνισή της και τη νίκη το μεσημέρι κόντρα στο 1ο φαβορί του 15ου γκρουπ, την πολιτογραφημένη Ισπανίδα Ζανγκ Σουάν (νούμερο 52 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη). Την έφερε από την αρχή σε πολύ δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της κι έφτασε στη σπουδαία επικράτηση με 4-2 σετ! Με αυτό το αποτέλεσμα η Τόλιου (Νο 66) κατέκτησε τη 2η θέση σε τριπλή ισοβαθμία και διατηρήθηκε στο κυνήγι της πρόκρισης στο ταμπλό. Αιφνιδίασε την αντίπαλό της (που σημειωτέον είχε επιβληθεί με 4-0 στα χτεσινά της παιχνίδια), προηγήθηκε ανέλπιστα με 3-0 σετ κι αν συνέχιζε το ίδιο αποτελεσματικά θα κατακτούσε εκείνη την πρωτιά στο γκρουπ και την απευθείας πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος! Το 4ο σετ μάλιστα το έχασε στην παράταση! Η αριστερόχειρας Ζανγκ μείωσε τελικά με δύο οριακά σετ κι έτσι η ήττα δεν της στοίχισε. Τα σετ 11-2, 11-5, 11-8, 10-12, 9-11 και 11-5.

Δημιουργήθηκε ισοβαθμία στους 5 βαθμούς με την κινεζικής καταγωγής αθλήτρια και τη Λευκορωσίδα Μαρχαρίτα Μπαλτουσίτε κι αφού μέτρησαν τα σκορ στα μεταξύ τους ματς η Τόλιου κατετάγη 2η πίσω από τη Ζανγκ (συντελεστής 0, ήττα 4-2 και νίκη 4-2). Στο άλλο ματς του γκρουπ η Μπαλτουσίτε νίκησε τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ με 4-1 σετ (11-7, 9-11, 11-9, 11-7, 11-6).

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό του διπλού ανδρών με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του Λούμπομιρ Πίστεϊ, όμως στο απλό γνώρισε σκληρό αποκλεισμό. Είχε αρχίσει ιδανικά χτες με δύο νίκες, προηγήθηκε και στο σημερινό καθοριστικό ματς, αλλά στο τέλος η μοναδική του ήττα στο γκρουπ τον έστειλε με ισοβαθμία στην 3η θέση κι έξω από το ταμπλό!

Στα διπλά είχαμε και την πρόκριση του Παναγιώτη Γκιώνη και της Τόλιου στο ταμπλό του μικτού. Ο Γκιώνης αρχίζει από αύριο τους αγώνες του στο απλό και το διπλό ανδρών, όπου ήταν απευθείας στο ταμπλό και πληροφορείται αντιπάλους αργά το βράδυ όπως και η Τόλιου. Τέλος, ο αγέρωχος Καλλίνικος Κρεάνγκα είχε χάσει από την Τρίτη τις πιθανότητες πρόκρισης στο απλό, πάντως σήμερα ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες του.