Στo World Tour της Κροατίας ο Γκιώνης

Στo World Tour της Κροατίας ο Γκιώνης

bet365

Στη χώρα μας μπορεί να υπάρχει αυτό το Σαββατοκύριακο η κλασική διακοπή στην αγωνιστική δράση λόγω εορτών, όμως στο εξωτερικό «τρέχουν» διάφορες διοργανώσεις και φυσικά κρατούν σε εγρήγορση και κορυφαία ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα μεταβεί μετά το Πάσχα στο Ζάγκρεμπ προκειμένου να πάρει μέρος στο καθιερωμένο World Tour της Κροατίας. Είναι της κατηγορίας Challenge και θα γίνει από τις 10 έως τις 14 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι στο ετήσιο κροατικό τουρνουά κατέκτησε πέρσι τον τίτλο στο απλό ανδρών, που είναι και ο μοναδικός του μέχρι σήμερα στα καθιερωμένα όπεν της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο 38άχρονος πρωταθλητής μας θα κυνηγήσει και φέτος τη διάκριση, μάλιστα είναι 7ο φαβορί του αγωνίσματος και θα βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες του Ζάγκρεμπ είχαν δηλώσει συμμετοχή πέντε ακόμα Έλληνες διεθνείς αλλά ακύρωσαν για διάφορους λόγους. Έμειναν εκτός συγκεκριμένα οι Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος και Κατερίνα Τόλιου.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη στο Ότοτσεκ το αντίστοιχο όπεν της Σλοβενίας και την άλλη εβδομάδα θ’ ακολουθήσει εκείνο της κροατικής πρωτεύουσας, που θα είναι το 4ο στη σειρά του 2018 για την κατηγορία Challenge. Αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 350 αθλητές και σαφώς αποτελεί για όλους κι ένα γερό τεστ εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, που θ’ αρχίσει στις 29 Απριλίου στο Χάλμσταντ.


Το πρόγραμμα τις δύο πρώτες ημέρες περιλαμβάνει τα προκριματικά του απλού. Ο Γκιώνης θ’ αρχίσει την προσπάθειά του την άλλη Πέμπτη, στις 12 του μήνα. Στο διπλό ανδρών επρόκειτο να κάνει δίδυμο με τον Παπαγεωργίου, αλλά μετά την ακύρωση του τελευταίου θα μείνει εκτός αγωνίσματος.

* Την προσεχή Κυριακή εξάλλου, ανήμερα του Πάσχα, οι νικήτριες σχολικές ομάδες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Λυκείων θ’ αναχωρήσουν για τη Μάλτα και το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα. Η διοργάνωση γίνεται από τις 9 έως τις 14 Απριλίου και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σε αγόρια και κορίτσια το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο. Περισσότερο ρεπορτάζ για τους αγώνες και την ελληνική παρουσία θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες.

* Πλησιάζει τέλος, η Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που φέτος έρχεται πάνω στην περίοδο του Πάσχα. Την 6η Απριλίου έχει θεσπίσει η I.T.T.F. ως εορταστική μέρα του αθλήματος με αφορμή το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Η Ελλάδα μετέχει κάθε χρόνο στον εορτασμό με διάφορα events από σωματεία ή σχολεία, απλά για φέτος η αντικειμενική δυσκολία για την οργάνωση και την απήχηση κάποιας εκδήλωσης είναι ότι η Παγκόσμια ημέρα συμπίπτει με τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα