Το σήκωσε ο Ολυμπιακός στις γυναίκες προβάδισμα στους άνδρες!

Το σήκωσε ο Ολυμπιακός στις γυναίκες προβάδισμα στους άνδρες!

bet365

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 γυναικών του πινγκ πονγκ με ανατροπή στην τελευταία στροφή του φετινού «μαραθωνίου», ενώ και στους άνδρες είναι φαβορί για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν το Σάββατο στην αίθουσα του Σ.Ε.Φ. τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 4-2 και τις Σάρισες Φλώρινας με 4-1, ολοκληρώνοντας τους αγώνες του και περίμεναν στραβοπάτημα του πρωτοπόρου μέχρι τότε Δ.Α.Ο Ταύρου στο ντέρμπι που ακολουθούσε με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Μετά από το συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας επικράτησε με 4-3 του Δ.Α.Ο Ταύρου (ανατρέποντας το 2-0, σε 3-2 στο διπλό) και ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση του 19ου Πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυναικών!.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης: «Η συγκίνηση είναι τεράστια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι δώρο Θεού αυτό το πρωτάθλημα, δικαίωση για την κόρη μου που έπαιξε και νίκησε με σπασμένο χέρι στο προηγούμενο ντέρμπι και για όλες τις αθλήτριες της ομάδας μου. Αποτελεί τεράστια επιτυχία η κατάκτηση του πρωταθλήματος στις Γυναίκες και περιμένουμε και την Κυριακή να το πάρουμε και στους Άνδρες»

Οι ερυθρόλευκοι είναι κοντά στο να διατηρήσουν τα σκήπτρα στην Α1 εθνική των ανδρών. Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πήρε τη νίκη με 4-1 στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Α.Ο. Ταταύλα και πέρασε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον έχει καθοριστική σημασία το αυριανό φινάλε απέναντι στον Παναθηναϊκό, που επίσης ελπίζει για την πρωτιά, αλλά το πλεονέκτημα για την ομάδα του Πειραιά έγκειται στο ότι μπορεί ν’ αναδειχτεί πρωταθλήτρια ακόμα και με ήττα.

Στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 ανδρών οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις ίδιες τριάδες, που είχαν αγωνιστεί στον 1ο γύρο, αλλά με διαφορετικό στήσιμο. Το ισόπαλο 1-1 στην αρχή ήταν ένδειξη για «κλειστό» ματς, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε στη συνέχεια ότι είχε τον πρώτο λόγο. Πήρε δύο ματς χωρίς να χάσει σετ και απέκτησε σοβαρό πλεονέκτημα.

Τα Ταταύλα διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τέλους, όμως στο αμφίρροπο παιχνίδι με τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες (πρώην αθλητή του Ολυμπιακού) ο Σουηδός Σιμόν Άρβιντσον επικράτησε με 3-1 και διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Καθοριστικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό η πολύ καλή μέρα, στην οποία βρέθηκαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Άρβιντσον, οι οποίοι πέτυχαν τέσσερις νίκες χάνοντας συνολικά μόλις ένα σετ. Αξιοσημείωτο επίσης, ότι σε σύγκριση με τον αγώνα των δύο ομάδων στις 14 Οκτωβρίου, ήρθαν …ανάποδα τέσσερα αποτελέσματα! Ο Σγουρόπουλος νίκησε αυτή τη φορά τον Μέντες και τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, ο τελευταίος έκαμψε τον Ρηνιώτη, από τον οποίο είχε χάσει με 3-0, ενώ ο Άρβιντσον πήρε …ρεβάνς από τον Μέντες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Ταταύλα 4-1:
Γιάννης Σγουρόπουλος-Ένιο Μέντες 3-0 (11-6, 11-5, 11-8)
Τάσος Ρηνιώτης-Τεοντόρ Αλεξαντρόφ 1-3 (7-11, 10-12, 11-7, 12-14)
Σιμόν Άρβιντσον-Δημήτρης Παπαδημητρίου 3-0 (11-5, 11-9, 11-7)
Σγουρόπουλος-Αλεξαντρόφ 3-0 (11-4, 11-8, 11-5)
Άρβιντσον-Μέντες 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 17-15)

Ο Ολυμπιακός παίρνει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο αν νικήσει τον Παναθηναϊκό με οποιοδήποτε σκορ. Αν χάσει και ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό τότε θα μετρήσουν τα μεταξύ τους ματς και στον 1ο γύρο είχε αναδειχτεί εκείνος νικητής με 4-2. Επίσης αν χάσει αύριο, μπορεί να δημιουργηθεί ισοβαθμία και με τα Ταταύλα στους 30 βαθμούς και τότε θα μετρήσουν τα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων.

 

Τελευταία Νέα