Σγουρόπουλος και Αγγελάκης προσκεκλημένοι στο Ευρωπαϊκό U21

Gazzetta team
Σγουρόπουλος και Αγγελάκης προσκεκλημένοι στο Ευρωπαϊκό U21

bet365

Τη λίστα με τους προσκληθέντες, αλλά και τους αναπληρωματικούς αθλητές για το 2ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.).

Η διοργάνωση θα γίνει στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2018 και η ελληνική πλευρά βλέπει με χαρά στις προσκλήσεις τούς δύο καλύτερους εκπροσώπους της σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Κι ενώ για τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων απέμενε απλά η επικύρωση του δικαιώματος συμμετοχής, είναι πολύ ευχάριστη η εξέλιξη για τον Αγγελάκη, που μόλις αυτόν τον μήνα επανήλθε στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Από τους 56 αθλητές, που προσκαλούνται στους αγώνες με βάση το ευρωπαϊκό ranking list Δεκεμβρίου, ο Σγουρόπουλος είναι νούμερο 14 και ο Αγγελάκης 44. Παράλληλα σχεδόν με αυτό το νέο ήρθε για τον 20άχρονο αμυντικό η εξαιρετική εμφάνιση με τη Φρικενχάουζεν στο κλείσιμο του 1ου γύρου της Μπουντεσλίγκα 2.


Το European Championship Under 21 πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2017 στο Σότσι της Ρωσίας και σε εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα συνεχιστεί. Περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα με απλό και διπλό σε Νέους άνδρες και Νέες γυναίκες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη αποκτούν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν οι 56 αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες, που βρίσκονται ψηλότερα τον τρέχοντα μήνα στις ευρωπαϊκές κατατάξεις της κατηγορίας, αλλά με μάξιμουμ 3 άνδρες και 3 γυναίκες από την κάθε εθνική ομοσπονδία.

Το online σύστημα για τις δηλώσεις συμμετοχής ανοίγει την Παρασκευή και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οι χώρες-μέλη της E.T.T.U. θα μπορούν να επιβεβαιώσουν την παρουσία των προσκληθέντων αθλητών τους. Εφόσον προκύψουν ακυρώσεις τότε μέχρι τις 19 Ιανουαρίου θα είναι η προθεσμία για να δηλωθούν αναπληρωματικοί αθλητές.

Η 9η Φεβρουαρίου επίσης, είναι το χρονικό όριο για τη δήλωση των διπλών και θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος έχει ήδη κλείσει για παρτενέρ τη Ρωσίδα Μαρία Ταϊλάκοβα.

Η Ελλάδα υπάρχει και αλλού στη δημοσιευμένη λίστα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς ο Γιώργος Σταματούρος εμφανίζεται τελευταίος στους 56 αναπληρωματικούς, που ανακοίνωσε η E.T.T.U..

Να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ο Αγγελάκης ήταν και πέρσι μαζί με τον Σγουρόπουλο μέσα στις προσκλήσεις των ανδρών για τον νέο θεσμό, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και δεν πήγε στο Σότσι. Αντίθετα είχε την τιμή ν’ αγωνιστεί η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου μετά από ακυρώσεις αθλητριών, που είχαν προσκληθεί.


Οι αγώνες του Μινσκ θα γίνουν στο γυμναστήριο Falcon Club. Οι κληρώσεις σε όλα τα αγωνίσματα θα διενεργηθούν εκεί στις 7 Μαρτίου. Το απλό θα περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση. Competition Manager θα είναι, όπως και πέρσι στη Ρωσία, ο Δημοσθένης Μεσσήνης.
Στη Γερμανία στο μεταξύ, ο Αγγελάκης συνεχίζει τις πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και βοηθά ουσιαστικά τη Φρικενχάουζεν στην προσπάθεια για καλό πλασάρισμα στη 2η εθνική κατηγορία. Με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής έκλεισε την Κυριακή ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος.

Η Φρικενχάουζεν απέσπασε ισοπαλία 5-5 εκτός έδρας από τη Χιπολτστάιν και βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς συγκατοικώντας με την τελευταία της αντίπαλο και τη Μάιντς. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων και απλού παίδων, πρωταγωνίστησε στο ματς, καθώς είχε μόνο νίκες σε δύο ατομικά ματς και στο διπλό.

Επικρατώντας του Ντένις Ντίκχαρντ με 3-1 σετ έδωσε προσωρινά προβάδισμα με 3-2 στην ομάδα του, ενώ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ κάμπτοντας και τον Νίκο Κριστ με 3-1 σετ. Νωρίτερα στο διπλό, με συμπαίκτη τον Πορτογάλο Τσεν Ντιόγκο, νίκησαν τους Πετρ Ντέιβιντ/Ντένις Ντίκχαρντ με 3-2 σετ. Στο πρώτο μισό του πολύ δυνατού πρωταθλήματος ο Αγγελάκης, που θυμίζουμε ότι ζει και προπονείται στη Γερμανία, έχει απολογισμό στο απλό 8 νίκες και 6 ήττες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα