«Χρυσή» η Γερασιμάτου, «ασημένιες» Τέρπου και Κοτζαμιχάλη στην Κύπρο

Gazzetta team
«Χρυσή» η Γερασιμάτου, «ασημένιες» Τέρπου και Κοτζαμιχάλη στην Κύπρο

bet365

Με τρία ακόμα μετάλλια από την ελληνική πλευρά στο αγώνισμα του απλού ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα στη Λευκωσία το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κύπρου.

Η Ιωάννα Γερασιμάτου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο απλό νεανίδων. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε με 4-3 σετ την αντίσταση της Ελισάβετ Τέρπου, η οποία πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Τη 2η θέση κατέκτησε και η Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη στις κορασίδες στην πρώτη μάλιστα παρουσία της σε διεθνείς αγώνες! Στον τελικό κάμφθηκε με 3-1 σετ από τη Νορβηγίδα Τοχτάκερ

. Επίσης, στον μικρό» τελικό έχασαν και πήραν την 4η θέση ο Ιάκωβος Αϊβατίδης στους νέους και ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους παίδες. Θυμίζουμε ότι οι νεάνιδες της χώρας μας αναδείχτηκαν νικήτριες την Παρασκευή στο ομαδικό. Ο απολογισμός είναι θετικός με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά παιδιά πρωτοεμφανίστηκαν σε διεθνές τουρνουά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες αγωνίστηκαν με τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και Σωτήρη Ζήκου.

Αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Η Παγκύπρια ομοσπονδία οργάνωσε πετυχημένα και τo φετινό event και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε επίπεδο συνθηκών και φιλοξενίας.

«Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και ειδικά γι’ αυτά, που αγωνίστηκαν πρώτη φορά στο εξωτερικό, θέλω να τονίσω ότι τα πήγαν πολύ καλά. Μόνο στις νεάνιδες βρισκόμασταν ξεκάθαρα πιο ψηλά σε αγωνιστικό επίπεδο. Στις υπόλοιπες κατηγορίες υπήρχαν δύσκολα ματς και γι’ αυτό σημείωσα ότι όλοι οι αθλητές έκαναν αξιόλογη προσπάθεια και κυνήγησαν το καλύτερο.

Ειδικά για την Κοτζαμιχάλη, που τα πήγε θαυμάσια στο ντεμπούτο της, να επισημάνω ότι στον τελικό προηγήθηκε με 1-0 σετ και 10-8 στο 2ο», δήλωσε το βράδυ ο ομοσπονδιακός στο Σ.Ε.Φ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που ήταν στο κοουτσάρισμα και της Χανιώτισσας κορασίδας.

Το απλό άρχισε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Στις νεάνιδες η Γερασιμάτου πρώτευσε με 2 νίκες στον όμιλό της και στην 8άδα κατέβαλε αθλήτρια από τη Νορβηγία με 4-1 σετ. Στα ημιτελικά ξεπέρασε με 4-0 την Κύπρια Μελετίε. Επίσης με πρωτιά από τον όμιλό της (2 νίκες) μπήκε και η Τέρπου στο ταμπλό.

Στα προημιτελικά χτες ξεπέρασε αθλήτρια από το Λουξεμβούργο με 4-1 σετ και στα ημιτελικά σήμερα την Γκάλε από την ίδια χώρα με 4-1. Έτσι, οι πρωταθλήτριές μας κοντραρίστηκαν στον τελικό. Έγινε ματς με πολύ θέαμα και ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις για να επικρατήσει η Γερασιμάτου με σκορ 4-3 (11-7, 9-11, 9-11, 11-3, 5-11, 11-4, 11-7).

Στις μικρότερες ηλικίες τα παιχνίδια ολοκληρώνονταν με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Στις κορασίδες η Κοτζαμιχάλη είχε 3 στα 3 στον όμιλο και μετά την πρωτιά απέκλεισε στον 1ο γύρο και Κύπρια αντίπαλο με 3-0 σετ. Στα ημιτελικά λύγισε αθλήτρια από το Λουξεμβούργο με 3-1 σετ και στον τελικό αντιμετώπισε τη Νορβηγίδα Τοχτάκερ.

Αιφνιδιάζοντας με το κομπίνα-λάστιχο στο backhand («δοντάκι») η αθλήτρια του Ο.Α. Χανίων πήρε το προβάδισμα. Στο κρίσιμο 2ο σετ μπορούσε να το διευρύνει, ώσπου τελικά κάμφθηκε με 3-1 χάνοντας τον ρυθμό της στο 3ο και το 4ο σετ (11-7, 12-14, 3-11, 4-11).

Η Κατερίνα Φραγκάκη είχε 1 νίκη και 1 ήττα στην πρώτη φάση και προχώρησε ως 2η σε τριπλή ισοβαθμία. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από αθλήτρια του Λουξεμβούργου με 3-0.
Η Χρυσή Φωτιάδου κατετάγη επίσης 2η στο δικό της γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα.

Στην 8άδα κάμφθηκε από Κύπρια αθλήτρια, η οποία νωρίτερα είχε αγωνιστεί στον όμιλο της Φραγκάκη.
Στους νέους ο Αϊβατίδης κατέλαβε αρχικά τη 2η θέση στον όμιλό του με 1 νίκη και 1 ήττα και προκρίθηκε στα νοκ άουτ.

Στα προημιτελικά του Σαββάτου απέκλεισε αθλητή από το Λουξεμβούργο με 4-2 σετ και στα ημιτελικά σήμερα λύγισε με 4-3 από Νορβηγό αθλητή (κι ενώ προηγήθηκε 5-1 στο καθοριστικό 7ο σετ).

Πήγε στο ματς για τις θέσεις 3-4 κι έχασε με 4-0, επίσης από Νορβηγό αθλητή. Ο Παναγιώτης Αδριανός περιορίστηκε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες κι έμεινε έξω από τη συνέχεια.

Στους παίδες τέλος, ο Γιαννούτσος πήρε την 1η θέση στο γκρουπ του με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης ήρθε 2ος στον δικό του όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία (2 νίκες-1 ήττα). Τα δύο παιδιά αναμετρήθηκαν σήμερα στην 8άδα και επικράτησε ο Γιαννούτσος με 3-1 σετ. Μπήκε στα ημιτελικά και έχασε από Νορβηγό αθλητή με 3-1 σετ. Στον «μικρό τελικό ηττήθηκε με 3-0 σετ από αθλητή του Λιβάνου και αρκέστηκε στην 4η θέση.

Ο Σωτήρης Ζήκος από το κλιμάκιο της Πάτρας ήταν στον πάγκο των αγοριών, αλλά γενικά οι δύο ομοσπονδιακοί πήγαιναν όπου υπήρχε ανάγκη όταν έπεφταν την ίδια ώρα αγώνες των αθλητών και των αθλητριών μας.

* Στην Αθήνα και την ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του ΣΕΦ ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και τα παιχνίδια του ομίλου της Β’ Εθνικής στη Λοιπή Χώρα ανδρών. Σήμερα έγινε ο 2ος γύρος, τα αποτελέσματα ήταν ίδια με τα χτεσινά και ο Μακαράς της Λέσβου πήρε εύκολα την πρωτιά για να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Νίκησε την Κω και τον Ποσειδώνα Τήνου με 4-0. Δεύτερη τερμάτισε η ομάδα από το νησί των Δωδεκανήσων, που κατέβαλλε τον Ποσειδώνα με 4-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα