Η κλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019

Gazzetta team
Η κλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019

bet365

Η κλήρωση των γκρουπ της προκριματικής φάσης αποτέλεσε σήμερα την πρώτη πράξη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2019 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Την πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) στη Στοκχόλμη στο περιθώριο του σουηδικού World Tour, που ολοκληρώνεται αύριο. Προέκυψαν τα γκρουπ του σταδίου 1 της διοργάνωσης εκεί όπου η Ελλάδα μετέχει στο επίπεδο Α των ανδρών και το επίπεδο Β των γυναικών.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Η εθνική ανδρών είναι επικεφαλής στο 6ο γκρουπ χάρη στην 8η θέση, που κατέκτησε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φέτος στο Λουξεμβούργο. Κληρώθηκε με τη Ρωσία και το Λουξεμβούργο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών βρέθηκε στο 3ο γκρουπ του επιπέδου Β και θα συναντήσει την Αγγλία (επικεφαλής) και τη Νορβηγία. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2018 αρχίζουν τα προκριματικά γκρουπ.

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Ναντ της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 2019 και ως γνωστόν, θα περιλαμβάνει λιγότερες ομάδες και συγκεκριμένα 24 ανδρών και ισάριθμες γυναικών.
Στο επίπεδο Α των ανδρών μετέχουν 18 ομάδες και στο επίπεδο Β των γυναικών 17.

Τα παιχνίδια των γκρουπ είναι μέσα-έξω σε δύο γύρους. Με εξαίρεση τη Νορβηγία η διαδικασία έφερε γνώριμους αντιπάλους στη χώρα μας, μάλιστα τη Ρωσία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία τις συνάντησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής επέστρεψε χτες από τη Σουηδία, όπου καθοδήγησε την ελληνική αποστολή στο δυνατό όπεν κι έκανε σύντομο σχόλιο για τις κληρώσεις:

«Για τους άνδρες χαρακτηρίζεται καλή η κλήρωση λόγω του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για συγκρότημα, που έχει μία δυναμική αλλά δεν είναι της κλάσης μας. Η Ρωσία είναι …αρκούδα, θα έλεγα χιουμοριστικά.

Εννοώ πως αν πέσει σε χειμερία νάρκη, δηλαδή αγωνιστεί με τη δεύτερη ή την τρίτη ομάδα της, είναι εύκολη –όπως φάνηκε για μας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα- όμως άμα ξυπνήσει και κατεβάσει την καλύτερη σύνθεσή της δύσκολα τα βάζεις μαζί της. Οι γυναίκες αντιμετώπισαν πρόσφατα την Αγγλία.

Ξέρουμε ότι αποτελεί υψηλό εμπόδιο ειδικά με μία ασιατικής καταγωγής αθλήτρια. Για τη Νορβηγία γνωρίζω ότι έχει νεανική και επικίνδυνη ομάδα. Διαθέτει δύο καλές αθλήτριες από την κατηγορία κάτω των 21 ετών, αλλά θεωρώ ότι έχουμε με το μέρος μας τις πιθανότητες για τη νίκη».

Όλα τα γκρουπ στο επίπεδο Α των ανδρών:
1ο γκρουπ
Πορτογαλία
Αυστρία
Ουγγαρία
2ο γκρουπ
Σλοβενία
Ρουμανία
Βέλγιο
3ο γκρουπ
Σουηδία
Ισπανία
Δανία
4ο γκρουπ
Κροατία
Πολωνία
Τουρκία
5ο γκρουπ
Ουκρανία
Σλοβακία
Λευκορωσία
6ο γκρουπ
Ελλάδα
Ρωσία
Λουξεμβούργο

Όλα τα γκρουπ στο επίπεδο Β των γυναικών:
1ο Γκρουπ
Σερβία
Βουλγαρία
Σκωτία
2ο γκρουπ
Τουρκία
Δανία
Εσθονία
Κόσοβο
3ο Γκρουπ
Αγγλία
Ελλάδα
Νορβηγία
4ο γκρουπ
Λιθουανία
Ισραήλ
Φινλανδία
Ισλανδία
5ο γκρουπ
Βέλγιο
Σλοβακία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η E.T.T.U., η εθνική μας ομάδα των ανδρών θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου υποδεχόμενη το Λουξεμβούργο. Την ίδια μέρα η εθνική γυναικών θα έχει ρεπό και θ’ αρχίσει τους αγώνες της στην Αγγλία στις 27 Μαρτίου του 2018. Παρακάτω αναφέρονται οι αγωνιστικές και οι ημερομηνίες για τα δύο επίπεδα με τη διευκρίνιση ότι οι αριθμοί 1, 2 και 3 αντιστοιχούν στη σειρά, στην οποία εμφανίζεται η κάθε ομάδα στα γκρουπ:

27 Φεβρουαρίου 2018 1-3 1-3, 2-4 (για τα γκρουπ του επιπέδου Β με 4 ομάδες)
27 Μαρτίου 2018 2-1 2-1, 4-3
22 Μαΐου 2018 3-2 3-2, 1-4
2 Οκτωβρίου 2018 3-1 3-1, 4-2
20 Νοεμβρίου 2018 1-2 1-2, 3-4
4 Δεκεμβρίου 2018 2-3 2-3, 4-1

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ναντ θα βρίσκονται απευθείας οι εθνικές ομάδες της διοργανώτριας χώρας, όπως και οι κάτοχοι του τίτλου. Αποφεύγουν δηλαδή, τα προκριματικά και η Γερμανία στους άνδρες με τη Ρουμανία στις γυναίκες. Αναφορικά με το στάδιο 1, όπως από καιρό έχει γνωστοποιήσει η E.T.T.U., οι 6 πρώτες ομάδες των γκρουπ του επιπέδου Α και οι 6 δεύτερες θα συμπληρώσουν τη διοργανώτρια και την πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα προκριθούν στην τελική φάση. Οι 3 τελευταίες ομάδες των ίδιων γκρουπ θα πάνε στο στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα 10 υπόλοιπα «εισιτήρια» με ομάδες από το επίπεδο Β. Στο επίπεδο αυτό σχηματίστηκαν 6 γκρουπ ανδρών και 5 γυναικών.

Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν επίσης με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι 2 πρώτες από το κάθε γκρουπ θα προχωρήσουν στο στάδιο 2 ώστε να παλέψουν κι αυτές για τις υπόλοιπες 10 θέσεις της τελικής διεκδικήσουν κι αυτές τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση. Να προστεθεί ότι γκρουπ θα σχηματιστούν και στο στάδιο 2. Θα είναι των 3ων ή 4ων ομάδων και τα παιχνίδια θα γίνουν πάλι με round robin σ’ ένα Σαββατοκύριακο και σε γυμναστήρια, που θα οριστούν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα