Πρωτιά στον όμιλο στη Στοκχόλμη για τον Γκιώνη

Gazzetta team
Πρωτιά στον όμιλο στη Στοκχόλμη για τον Γκιώνη

bet365

Βρέθηκε στην ασυνήθιστη τα τελευταία χρόνια θέση να παίζει στα προκριματικά γκρουπ ενός World Tour, αλλά ανταπεξέρχεται μια χαρά ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στο δυνατό σουηδικό όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πήρε σήμερα την πρωτιά στον όμιλό του και αύριο δίνει και νοκ άουτ προκριματικό για να περάσει στο κυρίως ταμπλό του απλού (σ.σ. των «32»). Σημείωσε δύο νίκες και ήρθε δύσκολα η καθοριστική δεύτερη.

Τα εμπόδια βέβαια, ήταν μεγαλύτερα για τους τρεις νεαρούς Έλληνες, που επίσης αγωνίζονται στη Στοκχόλμη, κι έτσι οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος και Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκαν από την επόμενη προκριματική φάση μένοντας στην 3η θέση των ομίλων τους. Δεδομένα πάντως, κρατούν πολλά θετικά.

Ο Σγουρόπουλος έπαιξε σήμερα σαν ίσος προς ίσο τον πρωταθλητή Αφρικής Κουάντρι Αρούνα κι έχασε οριακά. Ο Αγγελάκης ζήτησε πράγματα και απέναντι σε καλό Ασιάτη αθλητή, ενώ ο Σταματούρος απέδωσε καλό πινγκ πονγκ στην πρώτη του εμφάνιση σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά.

Ο Γκιώνης ήταν επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Το μεσημέρι ένιωσε πίεση στα δύο πρώτα σετ από τον Αυστριακό Σιμόν Πφεφέρ, αλλά είχε τον τελευταίο λόγο. Στα επόμενα σετ κυριάρχησε κι έφτασε στο 4-0 σετ (12-10, 11-9, 11-4, 11-7). Το απόγευμα αναμετρήθηκε για την 1η θέση με τον Κορεάτη Τσο Ντάεσονγκ, που τώρα δεν είναι στους πίνακες αξιολόγησης, αλλά στην τελευταία εμφάνισή του βρισκόταν στο νούμερο 272. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, έφτασε στο 2-2, ώσπου ο κορυφαίος αμυντικός σταθεροποίησε την απόδοσή του και βρήκε τις λύσεις για το τελικό 4-2 σετ (8-11, 11-4, 11-5, 2-11, 11-8, 11-8). Αθλητή από την Ασία θα βρει μπροστά του και την Τετάρτη στον 2ο προκριματικό γύρο του απλού όπως προέκυψε από τη βραδινή κλήρωση.

Περνάει bye τον 1ο και το απόγευμα στις 17:30 ώρα Ελλάδας θα παίξει για την πρόκριση είτε με τον Λιάο Τσεν Τινγκ από την Ταϊπέι είτε με τον Κιμ Ντονγκχιούν από την Κορέα (το τραπέζι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα).

Οι δυο τους αναμετρώνται το πρωί. Από αυτό το ταμπλό θα προκριθούν 16 αθλητές ώστε να συμπληρώσουν τα 16 φαβορί του αγωνίσματος, που ήδη βρίσκονται στον 1ο γύρο του αγωνίσματος.

Ο Σγουρόπουλος είχε παιχνίδι-πρόκληση σήμερα στο 7ο γκρουπ με τον Νιγηριανό αστέρα του αθλήματος Κουάντρι Αρούνα. Ουσιαστικά δεν πάλευε για την πρόκριση ύστερα από τη χτεσινή ήττα από τον Σουηδό Αλεξάντερ Φράνζεν, όμως είχε την ευκαιρία να παίξει ελεύθερα και να τεστάρει τις δυνάμεις του κόντρα στο νούμερο 27 του διεθνούς ranking list. Πράγματι, έδειξε τις ικανότητές και με αξιόλογη εμφάνιση έφερε σε δύσκολη θέση τον αντίπαλό του. Προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ και τελικά λύγισε από έναν πιο έμπειρο αθλητή με 4-3! Η εξέλιξη 11-9, 8-11, 11-9, 6-11, 11-8, 3-11 και 5-11.

Ο Σταματούρος έμεινε στην 3η θέση του 31ου γκρουπ απολαμβάνοντας πάντως, παιχνίδια με καλούς αθλητές. Σήμερα έχασε με 4-0 σετ από τον αριστερόχειρα Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ (6-11, 5-11, 11-13, 6-11). Ο Ζεράλδο, νούμερο 78 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν μέλος της εθνικής Πορτογαλίας όταν πήρε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2014.

Τρίτος έμεινε και ο Αγγελάκης στο 43ο γκρουπ. Πρόβαλλε αντίσταση και στον Λαμ Σίου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ (11-4, 7-11, 3-11, 8-11, 11-9, 6-11). Ο Ασιάτης βρίσκεται στο νούμερο 104 του κόσμου.
Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία αρχίζουν την προσπάθειά τους αύριο. Για τον προκριματικό γύρο των «32» θ’ αντιμετωπίσουν τους Ιρανούς Αφσίν Νορούζι/Αμίν Αχμαντιάν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα