Στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά νέων η Γερασιμάτου

Gazzetta team
Στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά νέων η Γερασιμάτου

bet365

Καλύπτει και τις δύο διαθέσιμες θέσεις η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων του 2018.

Μετά τον Γιάννη Σγουρόπουλο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δήλωσε και τη 16άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου στους αγώνες, που θα γίνουν από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας.

Η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα της εκπροσώπησης με έναν αθλητή και μία αθλήτρια, που έχουν γεννηθεί από το 2000 κι έπειτα κι έτσι αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή και η αθλήτρια του Α.Ο. Ταταύλα, η οποία έγινε πέρσι μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών και αγωνίστηκε τον περασμένο μήνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού.

Στο YOG Continental Qualification for Europe, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, πρόκειται ν’ αγωνιστούν 32 αγόρια και 27 κορίτσια (όλες οι συμμετοχές βρίσκονται στο site E.T.T.U. στο link http://www.ettu.org/en/n/news/2017/october/59-players-in-split-at-the-yog-european-continental-qualification-/) και θα διεκδικήσουν από τέσσερα (4) εισιτήρια για το Μπουένος Άιρες, όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση το 2018.


Το Sportski Centar «Gripe» θα φιλοξενήσει το προκριματικό ατομικό τουρνουά στην υπέροχη πόλη της Δαλματίας. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει τρία στάδια: Το πρώτο θα είναι με γκρουπ και τα επόμενα δύο με νοκ άουτ παιχνίδια. Θα γίνεται ένα κάθε μέρα. Θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και για τα δύο παιδιά, θα είναι και η πρώτη συμμετοχή γενικά για την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Μετά τον τίτλο του στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Σγουρόπουλος είχε δηλώσει ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων αποτελεί βασικό του στόχο. Από την πλευρά της μπορεί με αξιόλογη απόδοση να προχωρήσει από τα γκρουπ και η Γερασιμάτου και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό.

 

Τελευταία Νέα