Πολυχρονίδης: Θα βγει νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του (pic)

Αντώνης Πατσούρας
Πολυχρονίδης: Θα βγει νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του (pic)

bet365

Τεράστια ημέρα για τον Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη που του χορηγήθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία φάρμακο για την πάθηση του.

Έτοιμος να κερδίσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, αυτόν με την πάθηση του, την οποία ο ίδιος έκανε "σύμμαχο" του για να κερδίσει μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και σ' όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της υφηλίου, είναι ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης του μπότσια έχοντας πάντα την γυναίκα της ζωής, την γλυκιά Κατερίνα του στο πλευρό του, μας πληροφόρησε μέσα από τα social media πως του χορηγήθηκε με επιτυχία φάρμακο για την πάθηση του και είναι αισιόδοξος για τη νέα αυτή μάχη του!

Διαβάστε το συγκλονιστικό κείμενο ενός ανθρώπου που έχει μάθει να κερδίζει και να είναι παράδειγμα για όλους με τις πράξεις και τα λόγια του:

«Ένα δώρο Θεού για εμένα σήμερα!!!

Με σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες επιτυχούς χορήγησης του πρώτου στην ιστορία φαρμάκου για την πάθησή μου, πήγα σήμερα στο νοσοκομείο για να δοκιμάσουμε την απαραίτητη ενδορραχιαία έγχυση. Το αποτέλεσμα; ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Όλη η δυσκολία αφορούσε στη δίοδο της βελόνας εντός της σπονδυλικής μου στήλης, καθώς από το 1998 έχω μία σπονδυλοδεσία η οποία αποτελείται από 3 παράλληλες μεταλλικές ράβδους σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης και μόσχευμα ανάμεσα σε κάθε σπόνδυλο. Είναι μία τόσο βαριά κατασκευή που οι καλύτεροι σχετικοί επιστήμονες μου τόνιζαν ότι η δίοδος της βελόνας είναι σχεδόν αδύνατη και μόνο εκ θαύματος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Και πράγματι, το θαύμα έγινε!!!

Η άριστη επιστημονική ομάδα των νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο (δεν αναφέρω ονόματα γιατί δεν έχω ζητήσει σχετική άδεια), με τη βοήθεια αξονικού τομογράφου, κατάφεραν να βρουν τη μοναδική υπάρχουσα τρυπούλα στη σπονδυλοδεσία μου για να περάσει η βελόνα και να πραγματοποιηθεί η έγχυση. Η διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα και ο πόνος ήταν πολύς. Ωστόσο, τα δάκρυα ήρθαν όταν άκουσα ότι η έγχυση πραγματοποιήθηκε! Ήταν δάκρυα χαράς, καθώς ο δρόμος προς το όνειρο ξεκίνησε!!!

Ένα όνειρο που σημαίνει ότι μάλλον θα σταματήσει η επιδείνωση της υγείας μου, και ότι είναι πιθανό να αρχίσω να ανακτώ κάποιες χαμένες λειτουργείες.
Το φάρμακο αυτό ΔΕΝ είναι θεραπεία, αλλά όταν κάθε χρόνο έχεις συνηθίσει να χάνεις κινήσεις τις οποίες πριν είχες και πλέον ξέρεις ότι ο εφιάλτης αυτός θα σταματήσει, το φάρμακο αυτό γίνεται Θαύμα!!!

Η ονομασία του φαρμάκου είναι SPINRAZA, εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 2016 και στην Ευρώπη το 2017. Αποτελεί το πρώτο φάρμακο για την πάθησή μου, τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και έχει ήδη σώσει ζωές, καθώς η πάθηση αυτή στην πιο βαριά μορφή της αποτελούσε την πρώτη αιτία θανάτου για βρέφη έως δύο ετών.

Πλέον, τα βρέφη όχι μόνο συνεχίζουν να ζουν, αλλά όπως και στην περίπτωση του μικρού μας φίλου Παναγιώτη – Ραφαήλ, τους χορηγείται και άλλο ένα φάρμακο που αποτελεί θεραπεία, και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε να εγκριθεί και για τους ενήλικες.

Εμπρός λοιπόν προς το όνειρο!!!»

 

Τελευταία Νέα