ΑΜΕΑ: Διεθνείς διακρίσεις σε σκοποβολή, μπότσια και ξιφασκία

Gazzetta team
ΑΜΕΑ: Διεθνείς διακρίσεις σε σκοποβολή, μπότσια και ξιφασκία

bet365

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές σε Σερβία, Ντουμπάι και Κιότο.

Σε Κιότο, Σερβία και Ντουμπάι και στα αθλήματα της ξιφασκίας με αμαξίδο, της σκοποβολής και στα μπότσια διακρίθηκαν οι Έλληνες πρωταθλητές ΑΜΕΑ.

Έξι εθνικά ρεκόρ και δύο τέταρτες θέσεις

Έξι εθνικά ρεκόρ, δύο τέταρτες θέσεις και μία πέμπτη, ήταν ο απολογισμός της ελληνικής σκοποβολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Σερβία.
Ο Σωτήρης Γαλογαύρος σημείωσε τρία πανελλήνια ρεκόρ και συγκεκριμένα δύο στην κατηγορία R3 (632.1 στον προκριματικό, 209.5 στον τελικό) και ένα στον τελικό της κατηγορίας R1 (182.0). Δύο πανελλήνια ρεκόρ πέτυχε η Κατερίνα Φουντουλάκη στον προκριματικό και τον τελικό της κατηγορίας R2 με 600.2 και 111.4 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ η Ελένη Ζάμπουρα πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία Ρ2 με 513 βαθμούς.
Την τέταρτη θέση στο ομαδικό R4 κατέλαβαν οι Ευάγγελος Κακοσαίος, Παναγιώτης Γιαννούκαρης και Νικόλαος Καϊδαντζής (1845.8β.), ενώ τέταρτος ήταν και ο Γαλογαύρος στην R3. Ο ίδιος αθλητής κατέλαβε την 5η θέση και στην κατηγορία R1.
Συνοπτικά οι κατατάξεις των Ελλήνων:
R5: 12. Κακοσαίος, 29. Γιαννούκαρης, 35. Καϊδαντζής
R4: 10. Κακοσαίος, 11. Γιαννούκαρης, 25. Καϊδαντζής
R4 ομαδικό: 4. Ελλάδα
R3: 4. Γαλογαύρος
R1: 5. Γαλογαύρος
R2: 8. Φουντουλάκη
P2: 14. Ζάμπουρα

Τέταρτος ο Σουλάνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την 4η θέση, πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Σουλάνης στην κατηγορία BC1 του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπότσια που φιλοξενείται στο Ντουμπάι.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, στη φάση των ομίλων σημείωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (Κραλ 5-4, Τιπμανέ 3-2, Οσόριο 7-2, Γιουν 9-0), ενώ στα προημιτελικά επικράτησε 9-0 της Μέι Γι Λεούνγκ (Χονγκ Κονγκ). Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ηττήθηκε 9-1 από τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου, Βιτσάνου Χουατμπρατίτ (Ταϊλάνδη), ενώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έχασε 5-0 από τον Σλοβάκο Τόμας Κραλ. Όσον αφορά στο Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία BC3, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, κατέλαβε την 7η θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδάκης στην BC2 ήταν 14ος. Συνοπτικά η κατάταξη των Ελλήνων στα ατομικά:
BC1: 4. Παναγιώτης Σουλάνης
BC2: 14. Αλέξανδρος Παπαδάκης, 23. Νίκος Γονιός
BC3: 7. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, 13. Αναστασία Πυργιώτη

Όγδοη θέση για Τριανταφύλλου και ομαδικό γυναικών

Η 8η θέση του Πάνου Τριανταφύλλου στη σπάθη, αλλά και η 8η θέση του ομαδικού των γυναικών (Λουφάκη, Βλάμη, Ζαχαριάδη) στο ξίφος μονομαχίας, ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο, στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στο Κιότο της Ιαπωνίας.
O ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Ρίο, προκρίθηκε στον γύρο των 32 με την τρίτη θέση από το τέταρτο προκριματικό γκρουπ (τρεις νίκες σε έξι αγώνες). Πέρασε στους «16» με bye, όπου εκεί νίκησε με 15-6 τον Ιάπωνα Όντα, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε με 15-14 από τον Ρώσο Καμάλοφ.

Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών, οι Κέλλυ Λουφάκη, Ευθυμία Βλάμη και Αδαμαντία Στυλιανή Ζαχαριάδη, στον γύρο των 16 νίκησαν 45-30 την ομάδα της Ιαπωνίας, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκαν 45-9 από την Ρωσία. Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 45-22 από την Πολωνία, ενώ στην αγώνα για τις θέσεις 7-8 έχασε 45-24 από την Ταϊλάνδη. Στην πρώτη 20άδα των όπλων τους βρέθηκαν ακόμα η Λουφάκη (11η θέση στην σπάθη) αλλά και ο Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος (18η θέση στην σπάθη).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα