Από τον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δεν θα λείπει πραγματικά κανείς!

Από τον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δεν θα λείπει πραγματικά κανείς!

Από τον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δεν θα λείπει πραγματικά κανείς!

Ο φετινός Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, εγκαινιάζει από φέτος μία καινοτομία, αφού θα αγκαλιάσει αθλητές με αναπηρίες, δίνοντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη συμμετοχή του αγώνα και τη χαρά όπως και χιλιάδες αρτιμελείς αθλητές. 

Ξεχωρίζει η συμμετοχή των Παρα-Αθλητών του Συλλόγου Θεραπευτικής Αγωγής και Αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρία «Ιωνάς» οι οποίοι, με την υποστήριξη της WIND, θα αγωνιστούν επίσημα, στα 5χλμ και 21χλμ της διοργάνωσης. Η εκκίνηση για τα αγωνιστικά αμαξίδια θα δοθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στόχος του Σύλλογου μέσα από τις δραστηριότητες του, είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι δεν υστερούν σε σύγκριση με αυτές των αρτιμελών και τους επιτρέπουν να συμμετέχουν ισάξια σε αγώνες ώστε να αναδειχθεί ένα νέο κίνημα στον αθλητισμό, το παραθλητικό κίνημα. 
Μία νεα ορολογία που ως Σύλλογός έχει εισάγει ο Ιωνάς και η καθιέρωση της αποτελεί στόχο και στοίχημα για τα επόμενα χρόνια. 
 
 
Οι συμμετοχές των αθλητών είναι οι εξής:
 
2 αθλητές με χειρήλατα στα 21 χλμ. 
Γιώργος Ζουμπουλής, Αντώνης Παππάς 
1 αθλητής με χειρήλατο στα 5χλμ.
Αποστόλης Μπουρλής 
1 αθλήτρια στα 5χλμ με αγωνιστικό αμαξίδιο
Μαρία Μιχαλοπούλου 
3 αθλητές με στέρηση όρασης και τους συνοδούς τους
Νικολέτα Μπακοπάνου. 
Χρήστος Ζώτος. 
Χρήστος Κορομηλάς. 
Συνοδοί :Αλφϊά Κουσαΐνοβα, Μαριλένα Αθανασιάδη, Κατερίνα Παραπίτη 
1 αθλητής με κινητική αναπηρία. 
Δημήτρης Τσεβάς. 

Η WIND με υποδομές τελευταίας τεχνολογίας και γρήγορο δίκτυο, είναι πάροχος Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΣΕΓΑΣ, στηρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της διοργάνωσης, το σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης αλλά και την άρτια λειτουργία του «Athens Half Marathon» App, για δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης του αγώνα σε πραγματικό χρόνο (Live Tracking), ατομικά αποτελέσματα, γενικές επιδόσεις αθλητών και φίλων, αναβαθμίζοντας την εμπειρία συμμετοχής στον αγώνα.

Best of internet