Στην πολιτική ο Παύλος Μάμαλος

Gazzetta team
Στην πολιτική ο Παύλος Μάμαλος

bet365

Ο Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών Παύλος Μάμαλος αποκάλυψε ότι σταμάτησε τον αθλητικό και ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Σε ηλικία 47 ετών ο Παύλος Μάμαλος, περί ου ο λόγος, αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι σταματάει την καριέρα του! Στο περιθώριο του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης παίδων-κορασίδων μίλησε για τα νέα παιδιά, αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να μην κυνηγήσει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως αρχικά είχε δηλώσει. Παράλληλα, ο Παύλος Μάμαλος τονίζει ότι αφήνει την Άρση Βαρών σε Πάγκο, καθώς θα κατέβει στην πολιτική σκηνή.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που με κάλεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας. Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ από κοντά Πάλη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω τόσα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός σου δίνει χαρά, υγεία και σε κάνει πιο πειθαρχημένο. Θέλω να πω σ? αυτά τα παιδιά ότι είναι μεγάλη τους τιμή που φοράνε το εθνόσημο στην καρδιά τους. Θα πρέπει οι γονείς τους να είναι υπερήφανοι που αγωνίζονται για την Ελλάδα και την ελληνική σημαία. Τους εύχομαι να είναι δυνατοί και πειθαρχημένοι στην κοινωνία» τόνισε αρχικά.

Ο κάτοχος ενός χρυσού, ενός ασημένιου και ενός χάλκινου μεταλλίου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική σκηνή και αναλύει τους λόγους της απόφασής του: «Κατεβαίνω γιατί αγαπώ την Ελλάδα και θέλω να εκπροσωπήσω τους αθλητές με αναπηρία και γενικότερα όλους τους αθλητές. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά, τη νεολαία μας και πιστεύω ότι με τη δύναμή μου, την καρδιά μου και την ψυχή μου, όπως ανέβηκα σκαλί σκαλί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έτσι θα τα καταφέρω και στην πολιτική».

Η ενασχόλησή του με την πολιτική σηματοδοτεί και το τέλος της μεγάλης του καριέρας. Όπως αποκάλυψε ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει.
«Ο αθλητισμός για μένα τελείωσε. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ήταν οι τελευταίοι που συμμετείχα. Ήθελα να συνεχίσω για το Τόκιο, αλλά είχα ένα μεγάλο τραυματισμό (σ.σ. σπάσιμο κλείδας) και δεν μπορώ να σηκώσω 240-250 κιλά. Πονάω υπερβολικά και στόχος μου είναι να συνεχίσω στην πολιτική. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αγωνιστώ, αλλά η καριέρα μου έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα