Η Φέρφοορτ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ευθανασία...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Φέρφοορτ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ευθανασία...

bet365

Η ηρωίδα των Παραολυμπιακών Αγώνων, Μαριέκε Φέρφοορτ είναι έτοιμη να δεχτεί την ένεση από το θανατηφόρο κοκτέιλ, προκειμένου να ανακουφίσει το ταλαιπωρημένο της κορμί από τους πόνους και να «φύγει» με αξιοπρέπεια.

Η 38χρονη Βελγίδα έχει στο παλμαρέ της το χρυσό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στα 100μ. με αμαξίδιο της κατηγορίας Τ52 και το ασημένιο στα 200μ. καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ Ευρώπης.

Την απόφαση της να προχωρήσει σε ευθανασία την έλαβε ενόσω προετοιμαζόταν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στη Βραζιλία η Φέρφοορτ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 400μ. της κατηγορίας της και το χάλκινο στα 100μ., πραγματοποιώντας έτσι και την τελευταία της επιθυμία, ενώ πλέον νιώθει έτοιμη να πεθάνει.

Η Μαριέκε Φέρφοορτ πάσχει από κάποια εκφυλιστική νόσο που προκαλεί τετραπληγία και ήδη δυσκολεύεται στο να φάει, χάνει την όραση της, ενώ οι πόνοι και σπασμοί την κάνουν να υποφέρει ειδικά στη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί. Η σπουδαία παραολυμπιονίκης είχε μάλιστα, ολοκληρώσει υπ΄αυτές τις συνθήκες την προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δείχνοντας πραγματικά υπεράνθρωπες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο στο Βέλγιο, όταν τρεις γιατροί επιβεβαιώσουν ότι ένας ασθενής πάσχει από ανίατη ασθένεια και βιώνει ανυπόφορους πόνους, του δίνουν το δικαίωμα στην ευθανασία, με την συγκεκριμένη αθλήτρια να έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πάψει να υποφέρει.

«Είμαι ταύρος. Όταν θέλω κάτι, το διεκδικώ. Ποτέ δεν τα έχω παρατήσει εύκολα. Δεν ήθελα να αποδεχτώ ότι θα τελειώσει η ζωή μου σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά το 200 δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.

Είμαι παράλυτη από το στήθος και κάτω. Η λειτουργία των δακτύλων μου χάνεται επίσης. Έχω πολύ δυνατή καρδιά, όμως τα παυσίπονα δεν κάνουν πια τίποτα. Δεν θέλω να υποφέρω άλλο. Μία νευρολόγος έμεινε μαζί μου όλο το βράδυ και είχα τον έναν σπασμό μετά τον άλλον. Μου είπε ότι δεν επρόκειτο για επιληπτική κρίση, αλλά το σώμα μου ούρλιαζε. Πονάω τόσο πολύ. Τέλειωσα», δήλωσε η Φέρφοορτ, με τον πατέρα της Τζος, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα της να επιβεβαιώνει ότι: «Δεν μπορεί να φάει πια κανονικά».

Η Μαριέκε εγκατέλειψε το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της για την Πρωτοχρονιά, ενώ έχει φροντίσει ότι αφορά στα μετά τον θάνατο της.

Θέλει να γιορτάσουν με σαμπάνια το «πέρασμα» της από αυτή τη ζωή και να σκορπίσουν τις στάχτες της στο Λανζαρότε, το «καλύτερο μέρος του κόσμου», σύμφωνα με την ίδια...

 

Τελευταία Νέα