Ακρως επιτυχημένοι οι αγώνες ποδηλασίας Special Olympics στο Ναύπλιο

Gazzetta team
Ακρως επιτυχημένοι οι αγώνες ποδηλασίας Special Olympics στο Ναύπλιο

bet365

Στον ρυθμό των Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics έζησε το Ναύπλιο από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Αθλητές των Special Olympics Hellas απ’ όλη την Ελλάδα, αθλητές από τα Ειδικά Σχολεία, τους Φορείς Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, βρέθηκαν όλοι μαζί για να συμμετάσχουν στους Αγώνες που διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και οι οποίοι είχαν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2017 (EWos) #BeActive του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Τελετή Έναρξης έλαβε χώρα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 18.00 στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος. Το παρών έδωσαν ο Πρέσβυς ε.τ. και Πρόεδρος των Special Olympics Διονύσιος Κοδέλλας ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των αγώνων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου - Σμυρναίου, η επιτετραμμένη τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου, η υπεύθυνη των σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου καθώς και το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μοριάς».

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η εκκίνηση των αγώνων δόθηκε στις 10.00 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων. Μαθητές σχολείων του Ναυπλίου αλλά και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, οι οποίοι ταξίδεψαν αποκλειστικά για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, εμψύχωναν τους αθλητές μας σε όλη τη διαδρομή επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους. Παράλληλα με τους Αγώνες διεξήχθη και η επίδειξη των Νεαρών Αθλητών του Προγράμματος Young Athletes των Special Olympics Hellas με ποδήλατα ισορροπίας. Η συμμετοχή των Νεαρών Αθλητών ηλικίας 3-8 ετών, στους επίσημους αγώνες μας είναι σημαντική καθώς προετοιμάζονται για την ένταξή τους στα επίσημα προπονητικά προγράμματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες τους Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους Οπλίτες από το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού, Κριτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αργολίδας, τους τεχνικούς της εταιρείας Gkrouvas Service, τους εθελοντές του Δήμου Ναυπλιέων και τους εθελοντές των Special Olympics Hellas που υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου στις 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Τριανόν», στο πλαίσιο των Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics «ΝΑΥΠΛΙΟ 2017», το Πρόγραμμα Οικογενειών “Family Program Special Olympics Hellas” πραγματοποίησε το “2ο Family Health Forum”. 150 μέλη οικογενειών του Προγράμματος Οικογενειών των Special Olympics Ηellas, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αργολίδας και Εκπρόσωποι Φορέων Ειδικής Αγωγής, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική συνάντηση με ειδικούς επιστήμονες, με θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, Υγεία και Πρόληψη». Ευχαριστούμε τους ομιλητές: Στυλιανό Κώτση, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, Αμέρισσα Αλεξάνδρου - Ψυχολόγο MSc στην Παιδοψυχολογία και Βασίλη Κασιμάτη – Διευθυντή Αθλημάτων των Special Olympics Hellas.

Τα μέλη των οικογενειών δίνουν καθημερινά τον δικό τους σημαντικό αγώνα και υποστηρίζουν με αγάπη και σθένος κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξέλιξη των αθλητών και των αθλητριών Special Olympics. Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους και σεβόμενοι την αγωνία τους, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε, συμπαραστάτες τους και φίλοι.

Η οικογένεια των Special Olympics Hellas εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Μεγάλο Δωρητή της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αμέριστη στήριξη του στους ευγενείς σκοπούς των Special Olympics Hellas, αλλά και στους Υποστηρικτές της: Νοσοκομείο Ναυπλίου και την Επιμελήτρια Α' Ιατρό Κυριακή Καλλή, Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδος/Τμήμα Τροχαίας, EKAB, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, CocaCola Τρία Έψιλον για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

 

Τελευταία Νέα