Εκφοβισμός ανήλικων και ΑΜΕΑ αθλητών από προπονητή

Εκφοβισμός ανήλικων και ΑΜΕΑ αθλητών από προπονητή

Εκφοβισμός ανήλικων και ΑΜΕΑ αθλητών από προπονητή

Η Βρετανική Κολυμβητική Ομοσπονδία παραδέχτηκε ότι υπήρξαν περιστατικά εκφοβισμού ανήλικων αθλητών όπως και αθλητών με αναπηρίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. 

Ο πρώην επικεφαλής προπονητής της Βρετανικής ομάδας Παρα-κολύμβησης, Ρομπ Γκρινγουντ, παραιτήθηκε από τη θέση του με την ομοσπονδία να ζητά δημοσίως συγγνώμη από τους αθλητές, που είχαν κακοποιηθεί λεκτικά, με τη χρήση ρατσιστικής γλώσσας. 

Μάλιστα, το τραύμα που προκάλεσε ο συγκεκριμένος κύριος στους αθλητές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και Παραολυμπιονίκες ήταν τέτοιο που χρειάστηκε να ζητήσουν βοήθεια ψυχοθεραπευτή. 

«Σε μία κλίμακα από το 1-10 θα έλεγα ότι η σοβαρότητα της κατάστασης είναι 8 ή 9», επεσήμανε η πηγή που επικαλείται η εφημερίδας Guardian, η οποία έφερε στην επιφάνεια το θέμα.

Τον Οκτώβριο του 2016 η ανεξάρτητη Επιτροπή αθλητών, την οποία απάρτιζαν ανεξάρτητα μέλη, δέχτηκε καταγγελίες για εκφοβισμό και διακρίσεις από 13 κολυμβητές τυπικών και ΑΜΕΑ.

Το θέμα ανέλαβε να διερευνήσει η Βρετανική Παραολυμπική κολυμβητική ομοσπονδία, με τη βοήθεια δύο πρώην αστυνομικών, οι οποίοι πήραν καταθέσεις από τους 13 αθλητές και το 10μελές προσωπικό τους για περισσότερους από 8 μήνες.

Ο Γκρίνγουντ που είχε αναλάβει καθήκοντα το 2013 παραιτήθηκε προτού ξεκινήσει η έρευνα. 

Οι κολυμβητές κατέκτησαν 47 μετάλλια, εκ των οποίων 16 χρυσά κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων, γεγονός που συνέβαλε στο να βραβευτεί ο Γκρινγουντ ως κορυφαίος προπονητής στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2016.

 

 

Best of internet