Η πάλη με τον Δήμα και η «έκρηξη» του Ελληνα αρσιβαρίστα! (vid)

Gazzetta team
Η πάλη με τον Δήμα και η «έκρηξη» του Ελληνα αρσιβαρίστα! (vid)

bet365

Δείτε σε βίντεο την απαράδεκτη αντίδραση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, του νεαρού αρσιβαρίστα Γεράσιμου Γαλατσιάτου μετά την ακύρωση του.

Ο νεαρός αθλητής ακυρώθηκε στον αγώνα του στη άρση βαρών στο Μπουένος Αιρες. Ο Πύρρος Δήμας που παρακολουθούσε τους αγώνες, πήγε επάνω του και τον τράβηξε προς τα παρασκήνια, αλλά ο νεαρός αθλητής ήταν ασταμάτητος. Στη συνέχεια πήγε στην κερκίδα, έβγαλε τη μπλούζα και ζήτησε από τον προπονητή του στο σωματείο του Νίκο Γαλατσιάτο ο οποίος παρακολουθούσε τους αγώνες ως φίλαθλος, να κάνει ένσταση στην γραμματεία. Μετά επέστρεψε στο πλατό, αλλά τελικά αποχώρησε...

Ο αθλητής, αφού απολογήθηκε στην επιτροπή αθλητών στη ΔΟΕ, αναφέρθηκε στο όλο επεισόδιο σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή, αλλά είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να σκεφτεί άλλη αντίδραση…

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

«Αυτή η προσπάθεια ήταν η ζωή μου και κάποιοι φρόντισαν να την πάρουν μέσα από τα χέρια μου. Στην γωνία είδα ότι είναι έγκυρη προσπάθεια και πέταξα τα κιλά. Μόλις γύρισα είδα και την απόφαση των τριών κριτών έγκυρη. Πήγα μέσα χαρούμενος να βάλω τα κιλά στα 155 για να πιάσω μεγάλο σύνολο. Με ενημέρωσαν ότι ήταν άκυρη η προσπάθεια. Τους παρακαλούσα όλους για ένσταση, αλλά δεν έγινε τίποτα. Βγήκα στην τρίτη προσπάθεια, σήκωσα τα κιλά έως τη μέση, γλίστρησα, αλλά δεν ζήτησαν ούτε εκεί ένσταση. Πήγα στον προπονητή μου, σ’ αυτόν που με δημιούργησε και με έκανε αθλητή και άνθρωπο, μήπως μπορούσε να σώσει το μετάλλιο που ήρθα να πάρω», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχει σχετικό βίντεο που πετάω τα κιλά μπροστά, ακούγονται οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων και κάτω δεξιά φαίνεται έγκυρη η προσπάθεια από τους κριτές. Όλα τα άλλα για εμένα ήταν μπούρδες. Για εμένα αυτή είναι η αλήθεια και κάποια δούλεψαν για να μείνει αυτό το μετάλλιο μακριά μου».

Για την αντίδραση του Πύρρου Δήμα που προσπαθούσε να τον τραβήξει μακριά και το γεγονός ότι πήγε πάνω στην κερκίδα, στον προπονητή του, ο Γαλιατσάτος είπε:

«Μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας, κινήθηκα προς τα αριστερά για να πάω προς τον προπονητή μου να δω τι μπορούμε να σώσουμε και τι όχι. Ο κ. Πύρρος Δήμας με τραβούσε να μπω μέσα στα «παρασκήνια», χωρίς να μου εξηγούν το λόγο, με αποτέλεσμα να φεύγει ολοένα και πιο μακριά το μετάλλιο. Πήγα στον προπονητή μου, θυσίασα ό,τι έχω σαν αθλητής, θυσίασα την καριέρα, τα θυσίασα όλα, μήπως και δικαιωθώ. Ο προπονητής που ξέρει τι προσπάθεια έχω κάνει μετά το χειρουργείο και γενικότερα για να φτάσω εδώ. Κάποιους δεν τους ενδιέφερε καν, είχαν φύγει. Δεν ήταν η αντίδρασή μου η καλύτερη. Έδειξα έναν άλλο χαρακτήρα, αλλά εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Ήταν η μόνη μου επιλογή».

Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο, όπου δέχτηκε μάλιστα και αποδοκιμασίες στις κερκίδες στο Μπουένος Άιρες για την συμπεριφορά του.

«Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ζητώ συγγνώμη, έκανα ότι μπορούσα γι’ αυτό το μετάλλιο, αλλά δεν περνούσε μόνο από το χέρι μου. Ρεζιλεύτηκα σαν αθλητής, πήγαν να με αποκλείσουν. Οι ευθύνες είναι αλλού, χωρίς να αποφεύγω τις δικές μου. Τα 150 κιλά τα σήκωσα και μου πήραν το μετάλλιο μέσα από τα χέρια μου. Αυτό το μετάλλιο πραγματικά άξιζε στον πατέρα μου, που έχει πληρώσει ένα σωρό λεφτά και στο χειρουργείο που έκανα», σχολίασε.

Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί από το «Σπορ στο Νότο»

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα