Καταπληκτική η Τζένγκο δεν χάνει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Νέων

Gazzetta team
Καταπληκτική η Τζένγκο δεν χάνει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Νέων

bet365

Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελίνα Τζένγκο στην έβδομη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπουένος Άιρες.

Η νεαρή αθλήτρια έδειξε για μία ακόμη φορά τα αγωνιστικά της προσόντα, αφού πέτυχε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 63,34 μ. στην τέταρτη και τελευταία της βολή, που την ανέβασε στην δεύτερη θέση της φετινής παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία της και πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ. Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρη βολή, συνέχισε με 62,47 μ., που είναι πανελλήνιο ρεκόρ, 57,21 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με το δεύτερο ρεκόρ στα 63,34 μέτρα.

Ρωσία – Τουρκία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Τζένγκο με τη σημερινή της παρουσία φαίνεται να "κλείδωσε" το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού δύσκολα μια από τις υπόλοιπες μετέχουσες θα μπορέσει να πλησιάσει αυτά τα μέτρα. Παρόλα αυτά η τελική κατάταξη στο αγώνισμα θα κριθεί την Τρίτη.

Η 16χρονη κατείχε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 με βολή στα 58,05 μ., την οποία πέτυχε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η Τζένγκο είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στην κατηγορίας της, ενώ πλέον μπορεί να σκέφτεται πως μπορεί να απειλήσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορίας της, η οποία είναι 65,44 μέτρα, αφού και το 2019 θα αγωνίζεται ως κορασίδα.

Στην τρίτη ημέρα των αγώνων εκτός από την εντυπωσιακή Ελίνα Τζένγκο μετείχαν τέσσερα ακόμη μέλη της ελληνικής ομάδας. Ο Αντώνης Σάντας ήταν αρκετά αποδοτικός, αφού κατέλαβε την έβδομη θέση στο επί κοντώ με 4,85 μέτρα.

Ο νεαρός στη συνέχεια απέτυχε στα 4,95 μ., επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό του ρεκόρ. Στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρυδη, μπορεί να μη πέρασε τα 13,00μ., ωστόσο το 12,75 μ. (-0,9) ήταν μια καλή αρχή για να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Η νεαρή έχει δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 12,54 μ. και 12,47 μέτρα.


Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμός, φετος στο Γκιορ, Γεράσιμος Καλογεράκης, είχε καλύτερη βολή στα 66,44 μ. έμεινε στην 12η θέση και πλέον κυνηγάει, στον δεύτερο αγώνα, βολές κοντά στα 70,00 μ., που θα του δώσουν ένα καλύτερο πλασάρισμα. Στα 110 μ. εμπ. ο Γιάννης Καμαρινός έτρεξε στη δεύτερη σειρά των 110 μ. εμπ., όπου ήταν 5ος με 13.99 (0,3). Ο αθλητής τρέχει και πάλι την Τρίτη.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα