Οι μασκότ του Τόκιο έχουν πλέον όνομα!

Gazzetta team
Οι μασκότ του Τόκιο έχουν πλέον όνομα!

bet365

Η Ιαπωνία αποκάλυψε τα ονόματα των μασκότ για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020.

Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου, είναι... βαμμένη σε μπλε και άσπρο χρώμα, ενώ λέγεται "Miraitowa" και το όνομά της συνδυάζει τις ιαπωνικές λέξεις "Mirai" (σ.σ. μέλλον) και "towa" (σ.σ. αιωνιότητα). Από την πλευρά της, η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα αρχίσουν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου, φέρει ροζ και άσπρο χρώμα και ονομάζεται "Someity". Πήρε το όνομά της από την ποικιλία κερασιάς "Someiyoshino", ενώ οι διοργανωτές των αγώνων λένε ότι ακούγεται όπως η αγγλική φράση "so mighty" (σ.σ. τόσο δυνατά).

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το «Τόκιο 2020» είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Δεκέμβριο την τελική λίστα με τα υποψήφια δίδυμα μασκότ και ζήτησε από παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ιαπωνία, καθώς και ιαπωνικά σχολεία εκτός της χώρας να ψηφίσουν εκείνο που τους άρεσε πιο πολύ. Περισσότερα από 16.700 σχολεία ανταπροκρίθηκαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της χώρας που ονομάζεται "Yoi Don!", δηλαδή «Ετοιμαστείτε!». Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στο να διδάξει στα παιδιά τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και να τους επιτρέπει να εμπλακούν σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με το «Τόκιο 2020».

Τα... αποκαλυπτήρια των δύο φουτουριστικών χαρακτήρων είχαν γίνει τον Φεβρουάριο, ωστόσο τότε δεν είχαν όνομα. Αυτά έγιναν σήμερα γνωστά, σε εκδήλωση στο κέντρο του Τόκιο. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι δύο μασκότ συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα