H ελληνική αποστολή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Gazzetta team
H ελληνική αποστολή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

bet365

Ο Γιάννης Αντωνίου και η Σοφία Ράλλη από τα αλπικά, ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου από τους δρόμους αντοχής, είναι οι τέσσερις πρωταθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Η ώρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 έφτασε. Ξεκινούν σε 16 ημέρες, στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας (09-24/02) και οι τέσσερις ελληνικές συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Όλα δείχνουν ότι αυτοί οι 4 αθλητές –τριες θα είναι και η τελική Ελληνική αποστολή, αν και μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη (25/01) υπάρχει πιθανότητα –μικρή- να προστεθεί και κάποιο ακόμα μέλος.

Η πρόκριση των τεσσάρων αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας και οι γνώστες της χιονοδρομίας το ξέρουν πολύ καλά. Η ΕΟΧΑ προσδοκά οι αθλητές της να έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες Ολυμπιάδες δεδομένου ότι το αγωνιστικό επίπεδο τους είναι πολύ βελτιωμένο.

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου είναι 23 ετών (γεν. 1995) κι αυτή είναι η πρώτη του Χειμερινή Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Η πρωταθλήτρια των αλπικών Σοφία Ράλλη είναι 30 ετών (γεν. 1988) και είναι η πιο έμπειρη της Εθνικής μας ομάδα, μιας κι αυτή θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για εκείνη. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8 της χρόνια, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, είναι Λιμενικός στην Ικαρία και ζει στη Νάουσα. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών (γεν. 1993) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών (γεν. 1990) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Τα δύο κορίτσια, Ράλλη και Ντάνου ανήκουν στον ΕΟΣ Νάουσας που έχει σχεδόν σταθερή παρουσία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1964 και μετά, ο Αγγέλης ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου που επίσης έχει σταθερή παρουσία εδώ και 26 χρόνια (από το 1992), ενώ ο ΕΟΣ Καρπενησίου στέλνει για πρώτη φορά αθλητή του σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Αντωνίου.

Στην Ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τη Νότια Κορέα θα μετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας (δρόμοι αντοχής) και Στέργιος Πάππος (αλπικά).

Ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης, βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων από το 2004, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, έχει σταθερή παρουσία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2002 (Σολτ Λέικ Σίτι), ενώ το 1988 είχε συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας ως προπονητής. Ζει και εργάζεται στη Νάουσα.

Ο τεχνικός σύμβουλος του αθλήματος Τιμολέων Τσουρέκας, είχε εκπροσωπήσει ως αθλητής την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 (Αλμπερβίλ – Γαλλία), ενώ έχει σταθερή παρουσία σε όλες τις Ολυμπιάδες από το 2002 και μετά, είτε ως ομοσπονδιακός προπονητής, είτε ως τεχνικός σύμβουλος.

Ο προπονητής Στέργιος Πάππος θα πάει για τέταρτη φορά σε Χειμερινούς. Έχουν προηγηθεί εκείνοι του 1992 στα αλπικά και του 1998 στην χιονοσανίδα ως αθλητής και στο Σότσι της Ρωσίας ως ομοσπονδιακός προπονητής.

Αναπληρωματικά μέλη της Ελληνικής αποστολής είναι οι Χρήστος Καραμπούζης (αντιπρόεδρος αλπικών αγωνισμάτων ΕΟΧΑ) και Σάββας Γιαζιτζίδης (ειδικός γραμματέας ΕΟΧΑ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα