Άγγιξε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Γκουντούρα

Gazzetta team
Άγγιξε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Γκουντούρα

bet365

Η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε με 15-14 στον προημιτελικό από την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο Όλγα Κάρλαν.

Μια... σπαθιά από την κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης (Κύπελλο Ακρόπολις) έφτασε η Δώρα Γκουντούρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα προημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Αθήνα, ηττήθηκε με 15-14 από την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο, Ολγα Κάρλαν. Η Γκουντούρα αν και δεν ξεκίνησε καλά βρέθηκε να χάνει με 8-4, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 12-12. Η Ουκρανή πήρε προβάδισμα με 14-12, αλλά η αθλήτρια της ΑΕΚ δεν τα παράτησε και ισοφάρισε. Στο τέλος, όμως, η Κάρλαν ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη.

Για να φτάσει έως τα προημιτελικά η Γκουντούρα κέρδισε στις «64» την Μορμίλε (Ιταλία) με 15-3. Στις «32» με νέα μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με 15-7 της Σέλτον (ΗΠΑ) και στα προημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Κουερολί (Γαλλία) με 15-13.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου αποκλείστηκε στη φάση των «64», καθώς ήταν άτυχη στην κλήρωση και αντιμετώπισε τη Νo2 του ταμπλό, Βελικάγια (Ρωσία), γνωρίζοντας την ήττα με 15-6. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού την Παρασκευή πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις και σημείωσε δύο σημαντικές νίκες στη νοκ άουτ φάση. Αρχικά νίκησε την Μπαζένοβα (Ρωσία) με 15-9 και στη συνέχεια επικράτησε με 15-13 της Κατονά (Ουγγαρία) για να πανηγυρίσει την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό.

Ένα γύρο πριν το κεντρικό ταμπλό σταμάτησε η πορεία της Μαρίνας Παΐζη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε την Τακασίμα (Ιαπωνία) με 15-14 και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Φούνκε (Γερμανία) με 15-8.

Η Ελευθερία Τριανταφύλλη ηττήθηκε από την Γκουνιάτοβα (Αζερμπαϊτζάν) με 15-8 και αποκλείστηκε, ενώ η Κλαίρη Μπένου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πριχόντκο (Καζακστάν) και γνώρισε την ήττα με 15-7. Οι υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν από τους ομίλους.

 

Τελευταία Νέα