Χρυσό μετάλλιο για Κυρίδου-Τσαμοπούλου στο Παγκόσμιο κωπηλασίας (vid)

Χρυσό μετάλλιο για Κυρίδου-Τσαμοπούλου στο Παγκόσμιο κωπηλασίας (vid)

bet365

Πρώτες στο Παγκόσμιο Κ-23 των ΗΠΑ στο διπλό σκιφ η Αννέτα Κυρίδου με την Δήμητρα Τσαμοπούλου.

Το 2ο της χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ-23 που διεξάγεται στις ΗΠΑ κέρδισε η Ελλάδα!

Μια ημέρα μετά από τον θρίαμβο της Κυρίδου-Μπούρμου στην κατηγορία της δικώπου άνευ, η Αννέτα Κυρίδου μαζί με την Δήμητρα Τσαμοπούλου κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ.

Το ελληνικό δίδυμο έγραψε ιστορία και η κωπηλασία συνεχίζει να χαρίζει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό!

Οι Ελληνίδες τερμάτισαν σε 7.04.20 και ανέβηκαν στην κορυφή! Στη 2η θέση είναι οι Αυστραλές με 7.07. 77 και στην 3η οι Ουγγαρέζες με 7.11.68.

«Ήταν μια πραγματικά σκληρή κούρσα για μας αλλά ήρθαμε για να πάρουμε το χρυσό για το οποίο ετοιμαζόμασταν όλο το χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο ως την τελευταία κουπιά αλλά τα καταφέραμε» είπε η Αννέτα Κυρίδου που θα πάει ένα ακόμα χρυσό στο σπίτι μετά από εκείνο της αδελφής της Μαρίας.

Ήταν το πρώτο χρυσό για τα δυο κορίτσια που πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας στο Μπρέστ της Λευκορωσίας είχαν κατακτήσει το ασημένιο ενώ το 2107 στο Παγκόσμιο U23στη Φιλιππούπολη είχαν κατακτήσει το χάλκινο.

Συγκλονιστικός ο Στέφανος Ντούσκος

Μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ αγοριών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά (έχοντας πετύχει και νέο ρεκόρ αγώνων στον προημιτελικό) και πέρασε πρώτος στα 500 και τα 1000μ.

Στη συνέχεια ο Γερμανός Βέμπερ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να πέσει πρώτος στον τερματισμό σε χρόνο 6.54.59 αφήνοντας στη 2ηθέση τον Στέφανο που τερμάτισε σε 6.56.15 ενώ σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τρίτος με 6.56.22 ο Νορβηγός Ζουέλ .

Ιδιαίτερα απαιτητικός και άκρως ανταγωνιστικός ο τελικός του διπλού ελαφρών βαρών των αγοριών όπου οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου πήραν την 6ηθέση με χρόνο 6.35.93 . Το χρυσό κατέκτησε το πλήρωμα από τη Γερμανία με 6.22.98 , το ασημένιο η Ιταλία με χρόνο 6.24.98 και το χάλκινο η Ελβετία με 6.27.30

Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαρασότα η Ελλάδα κατέλαβε την 4ηθέση στον πίνακα των μεταλλίων αφήνοντας πίσω υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ , η Ελβετία και η Ολλανδία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα