Μία ακαδημία κολύμβησης όχι σαν όλες τις άλλες!

Gazzetta team
Μία ακαδημία κολύμβησης όχι σαν όλες τις άλλες!

bet365

Η Ακαδημία Κολύμβησης του CGS (CGS Swimming Academy) προσφέρει μία πρωτοποριακή πρόταση ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα στο νερό, ταυτόχρονα με την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής κολυμβητικής ομάδας, που συμμετέχει σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. «Στόχος μας να διδάξουμε σωστό κολύμπι», δηλώνει ο τεχνικός σύμβουλος της ακαδημίας, Γιάννης Μηλιδάκης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κολύμβηση εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή γυμναστική του σώματος, παράλληλα με την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση των μυών. Σαν άσκηση, επιτυγχάνει ταυτόχρονα πολλούς στόχους που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, τη μείωση του λίπους, την αύξηση του εύρους κίνησης και της ελαστικότητας των άκρων, ενώ την ίδια ώρα τονώνει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των αθλητών.

Υπό αυτό το πρίσμα, προχωρώντας πέραν του ερασιτεχνικού αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους, η Aκαδημία Κολύμβησης του CGS, αποτελεί τη νέα αθλητική πλατφόρμα του καταξιωμένου εκπαιδευτικού οργανισμού της Παλλήνης. Στο πλαίσιο της άσκησης ερασιτεχνικού αθλητισμού στην κλειστή πισίνα του CGS, η CGS Swimming Academy συνδυάζει και την δημιουργία μιας δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την συμμετοχή σε αγώνες διασυλλογικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Μέσα από τμήματα κολύμβησης του Aθλητικού Συλλόγου (CGS Sports Club με την κλειστή πισίνα του CGS στην Παλλήνη) που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες (από το πρώτο στάδιο της βρεφικής ηλικίας μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες) και δίνεται πλέον η ευκαιρία της αγωνιστικής ενασχόλησης μέσα από ειδικά προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα, υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου κι έμπειρου προπονητή κολύμβησης, Γιάννη Μηλιδάκη*.

«Γνωρίζοντας όσο κανείς το θέμα “παιδί”, το CGS εξελίσσει τα δεδομένα στην κολύμβηση και βγαίνει από τα σχολικά όρια! Αυτό από μόνο του δίνει μία τεράστια ευκαιρία στους μαθητές του, αλλά και στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, υπό την έννοια ότι τους ανοίγει την πόρτα και τους παρέχει την δυνατότητα να μάθουν σωστό κολύμπι. Με απλά λόγια να γίνουν πραγματικοί και πραγματικές κολυμβήτριες! Και για όλους όσοι έχουν προδιαγραφές και θέληση για πιο ψηλά, πάλι εδώ είμαστε!», σχολιάζει ο παλαίμαχος πρωταθλητής Ελλάδας στο ύπτιο, που τελεί χρέη τεχνικού συμβούλου.

Το προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα της CGS Swimming Academy, αποτελεί το τελικό στάδιο για τους κολυμβητές που συμμετέχουν και οι οποίοι προετοιμάζονται με καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις επίσημες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στα τμήματα εκμάθησης, διδάσκονται και τα τέσσερα βασικά είδη κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα) ενώ ήδη στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ο αριθμός των κολυμβητών που απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα έχει φτάσει διψήφιο αριθμό.

Προγράμματα της Ακαδημίας κολύμβησης (3-15 ετών)

Πρόγραμμα Βρεφικής & Παιδικής Κολύμβησης-CGS Baby Swimming (από 3 μηνών έως 5 ετών)

Παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και από 3 ετών έως 5 ετών (mini swimming), αλλά και οι γονείς τους, μπορούν να απολαύσουν τις υπερσύγχρονες κολυμβητικές εγκαταστάσεις τoυ CGS, αναπτύσσοντας την επαφή τους με το νερό από την πρώτη εμπειρία, μέχρι να μάθουν να κολυμπούν σωστά σε πισίνα ενεργού οξυγόνου.

Προγράμματα Κολύμβησης από 3 ετών

Παπάκια ( 3-6 ετών)

​ 17:30-18:15 / 3 φορές την εβδομάδα.

Παπάκια Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

Παπάκια Β ́ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:00-09:45)

Αστερίες (6-8 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 18:20 – 19:05

Διάρκεια 45 λεπτά

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Β’ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:50-10:35)

Δελφίνια (8-15 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 19:15 – 20:00

Διάρκεια : 45 λεπτά.

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Α’(Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Β’(Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 10:45-11:30)

Ο διαχωρισμός των τμημάτων σε Α’ και Β’ αναφέρεται μόνο στη διαφοροποίηση ημερών του προγράμματος και όχι στην δυναμική του τμήματος.

Πληροφορίες και εγγραφές: [email protected], cgs.gr/swimming-academy/

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

* Στην σταδιοδρομία του ως κολυμβητής, ο Γιάννης Μηλιδάκης διακρίθηκε ιδιαίτερα πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, με κορυφαία του στιγμή το χάλκινο μετάλλιο (ύπτιο) στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων, το 1984 στο Λουξεμβούργο. Μετά τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και την μεταπτυχιακή του φοίτηση στο Robert Morris University, αφιερώθηκε στην προπονητική, έχοντας εργαστεί στον Νηρέα Χαλανδρίου, τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και τον Γλαύκο Περιστερίου, ενώ από το 2013 είναι επικεφαλής προπονητής κολύμβησης στον Παναθηναϊκό.

Πληροφορίες και εγγραφές: [email protected] & cgs.gr/swimming-academy/

Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS.

 

Τελευταία Νέα