Η δεύτερη ευκαιρία για Αραούζου-Κυνηγάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αντώνης Πατσούρας
Η δεύτερη ευκαιρία για Αραούζου-Κυνηγάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Τον Ιούνιο στο test event της Φουκουόκα θα ψάξουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι δυο αθλητές.

Μπορεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού της Νοτίου Κορέας να μην κατάφεραν να είναι στους προνομιούχους 10 που κέρδισαν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά έχουν ακόμη μια καλή ευκαιρία.

Αναφερόμαστε στην Μαραθώνια Κολύμβηση ή Open Water στο οποίο η χώρα μας λόγω Σπύρου Γαννιώτη έχει κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η Κέλυ Αραούζου και ο Θανάσης Κυνηγάκης είναι αυτοί που κυνηγούν την πρόκριση για το 2020.

Φυσικά έχουν αρχίσει προετοιμασία για την Ολυμπιακή χρονιά και τον Ιούνιο του 2020 θα ταξιδέψουν στην Φουκουόκα όπου θα διεξαχθεί στο test event σε άνδρες και γυναίκες στα 10χλμ.

Εκεί θα δοθούν 9 εισιτήρια. Φυσικά η έμπειρη Κέλυ και ο "ανεβασμένος" Θανάσης είναι μέσα στη λίστα μ' εκείνους που έχουν πολλές ελπίδες πρόκρισεις.

Από το test event δεν είναι μόνο ότι προκρίνονται 9 αθλητές και αθλήτριες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ... κόφτης στις χώρες. Δηλαδή όσες χώρες έχουν ήδη εκπροσώπηση μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν 2ο ή 3ο εκπρόσωπο μέσω του test event. Οι διπλές και τριπλές προκρίσεις ίσχυαν μόνο μέσω του Παγκοσμίου του 2019.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυνηγάκης δεν θα έχει απέναντι του στο παιχνίδι της πρόκρισης αθλητές από την Γερμανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Όλες αυτές είναι χώρες που πρωταγωνιστούν στο Open Water.

Από την άλλη η Αραούζου δεν θα έχει ανταγωνισμό από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Αυστραλία, την Ολλανδία και την Ιταλία.

 

Τελευταία Νέα