Γρηγοριάδης: «Δεν νιώθω πλέον μοναξιά, να μας φέρει Ολυμπιακό μετάλλιο»

Γρηγοριάδης: «Δεν νιώθω πλέον μοναξιά, να μας φέρει Ολυμπιακό μετάλλιο»

bet365

Ο μοναδικός Έλληνας έως σήμερα με μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Άρης Γρηγοριάδης αποθεώνει στο gazzetta.gr τον Γκολομέεβ.

Για δεκαπέντε χρόνια ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε κερδίσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κολύμβηση.

Το είχε πετύχει το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά όταν είχε πάρει το χρυσό στα 50μ ύπτιο!

Είναι ο Άρης Γρηγοριάδης και το είχε καταφέρει στις 31/7/2005 τερματίζοντας σε 24.95.

Ο αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης είχε τότε όλη τη χρονιά την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και τα κατάφερε στο Παγκόσμιο αγωνιζόμενος στις 01:00 το πρωί ώρα Ελλάδος!

Λίγες μόνο ημέρες πριν συμπληρωθούν ακριβώς 15 χρόνια από εκείνο το μετάλλιο ο Κριστιάν Γκολομέεβ κερδίζει στην Κορέα άλλο ένα μετάλλιο. Το 2ο!

Είναι το ασημένιο στα 50μ ελεύθερο. Την κούρσα την παρακολούθησε από την τηλεόραση και την Θεσσαλονίκη ο Άρης Γρηγοριάδης και μίλησε για το επίτευγμα αυτό και τον Κριστιάν στο gazzetta.gr.

«Μπράβο στον Κριστιάν. Ήταν πολύ καλός στον τελικό. Ήταν κάτι που ήθελε πολύ και το κυνηγούσε χρόνια. Τα 50μ και τα 100μ ελεύθερο είναι τα πιο δύσκολα αγωνίσματα στην κολύμβηση και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην επιτυχία του», μας λέει αρχικά και συνεχίζει: «Είχε επιμονή πίστη στον εαυτό του και τα κατάφερε. Όπως σου είπα είναι δύσκολο το μετάλλιο στα σπριντ και έχει άλλη αίγλη».

Η κουβέντα μας στράφηκε αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τον Άρη να λέει: «Είναι πλέον υποψήφιος για Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο! Του το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Μπορεί να το φέρει στην Ελλάδα».

Πως νιώθει όμως που δεν είναι πλέον μόνος και έχει παρέα στα μετάλλια; «Πλέον ναι είμαστε δυο και ελπίζω το 2020 να έχουμε και Ολυμπιακό μετάλλιο», σημειώνει.

Για την ... τρέλα του τερματισμού στα 50αρια μας λέει: «Βγάζεις όλη την ένταση. Ξεσπάς στα 50αρια. Στις πιο μεγάλες αποστάσεις ζεις την κούρσα πιο πολύ. Εδώ όχι», σημειώνει ενώ μιλάει και για το παιδί Κριστιάν Γκολομέεβ: «Είναι ένα πολύ καλό παιδι. Ήρεμο.

Για μένα είναι μοναδικός. Έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του, πιο δύσκολα από κάθε κολυμβητή, αλλά όλο αυτό του έδωσε δύναμη. Είναι σκληρός και δεν τον σταματάει τίποτα. Αυτό τον διακρίνει ως κολυμβητή. Αλήθεια του εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει».

 

Τελευταία Νέα