Ένα 24ωρο με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου!

Ένα 24ωρο με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου!

bet365

Η Νόρα Δράκου συμμετέχει για 5η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αρχίζει την Τετάρτη τους αγώνες της στην Νότια Κορέα.

Τους αγώνες της στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Νοτίου Κορέας αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης η Νόρα Δράκου.

Η Νόρα είναι η ... πιο παλιά της ελληνικής αποστολής αφού αυτή είναι η 5η της συμμετοχή στη δοργάνωση!

Ξεκίνησε το 2011 στη Σανγκάη και έχει φτάσει έως το 2019 στη Γκουανκζού.

Η κολυμβήτρια από την Πάτρα θα κολυμπήσει στην πρεμιέρα της στα 50μ ύπτιο σ' ένα αγώνισμα όπου είχε κολυμπήσει στον τελικό το 2015 στο Καζάν.

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Κορέα ζητήσαμε από την έμπειρη κολυμβήτρια να μας μιλήσει για το 24ωρο μιας κολυμβήτριας υψηλού επιπέδου η οποία διεκδικεί διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δύσκολο, φορτωμένο πρόγραμμα. Ας δούμε το πρόγραμμα της όπως μας το έστειλε:

7.00 Το πρωί: Ξύπνημα. Ετοιμάζω το πρωινό μου το οποίο είναι τις περισσότερες φορές είτε γάλα με δημητριακά είτε ψωμί με μέλι και κάποιο φρούτο.

8.00: Βρίσκομαι στο νερό ξεκινάω την προπόνηση η οποία διαρκεί 1.30 ώρα.

10.30 : Συνήθως κάνω μια στάση στον αγαπημένο μου φούρνο όπου επιλέγω συνήθως κάποιο γεμιστό κουλούρι με ένα χυμό. Είναι μια συνήθεια που μου αρέσει και με αποφορτίζει.

11.30: Ανεβαίνω στο workout lab (η πισίνα μου είναι στο παπαστράτειο στον Πειραιά και το γυμναστήριο βρίσκεται στο ΟΑΚΑ) όπου κάνω για μια περίπου ώρα το strength conditioning.

13.00 .: Επιστροφή στο σπίτι όπου θα φάω ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Θα ακολουθήσει ύπνος και ετοιμασία για την απογευματινή προπόνηση.

15.30: Πίνω τον pre-workout καφέ μου, διαβάζοντας λίγο τα νέα της ημέρας πριν πάω για την απογευματινή προπόνηση.

16.30 Δεύτερη προπόνηση όπου διαρκεί 1.30 – 2ώρες.

18.30 : Ακολουθεί το πρόγραμμα διατάσεων και αποθεραπείας στο κέντρο όπου συνεργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια το physiomedica στο Μαρούσι.

20.00 : Έχω γυρίσει σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα . Θα φάω ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη λαχανικά και αν έχει πάει καλά η μέρα θα επιβραβεύσω και τον εαυτό μου με λίγη σοκολάτα που της έχω αδυναμία.

21.00: Ανάλογα με τις ημέρες και αν έχω το κουράγιο θα κοιτάξω να δώ κάποιον φίλο να πάμε θέατρο που μου αρέσει πολύ ή σινεμά ή απλά θα βρεθούμε σε κάποιο σπίτι για ταινία και κους κους…

23.00-23.30: Έρχεται η στιγμή του ύπνου και της ξεκούρασης. Η στιγμή που μαζεύω δυνάμεις για την επόμενη δύσκολη αλλά όμορφη και δημιουργική μέρα η οποία είναι ένα σκαλί πιο κοντά στον στόχο μου και στην πραγματοποίηση των ονείρων μου μέσω του αθλητισμού.

 

Τελευταία Νέα