Gwangju 2019: Στο... όριο εκτός τελικού στα 50μ πεταλούδα ο Γκολομέεβ

Gazzetta team
Gwangju 2019: Στο... όριο εκτός τελικού στα 50μ πεταλούδα ο Γκολομέεβ

bet365

Στην 9η θέση στα ημιτελικά των 50μ πεταλούδα έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό των 50μ πεταλούδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γκουανγκζού έφτασε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε με 23.29 και κατέλαβε την ένατη θέση της τελικής κατάταξης, μαζί με τον Ιταλό Πιέρο Κόντια. Ο όγδοος και τελευταίος που πέρασε στον τελικό ήταν ο Ρώσος Αντρέι Ζίλκιν με 23.21, επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες του Γκολομέεβ, ο οποίος έχει ατομικό -και πανελλήνιο- ρεκόρ από πέρυσι 23.19.

Στη 15η θέση των ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα περιορίστηκε η Άννα Ντουντουνάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 57.99, πηγαίνοντας λίγο πιο αργά σε σχέση με το 57.88 των προκριματικών, με το οποίο έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δηλώσεις

Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Ένιωθα καλά, έγιναν μερικά λάθη στην έξοδο από το νερό και ο τερματισμός μου ήταν κοντά στην οκτάδα. Ήταν μία καλή κούρσα, στην γρηγορότερη σειρά από τις δύο του ημιτελικού και ήθελα να μπω στον τελικό. Τώρα έχω λίγες μέρες μπροστά να συγκεντρωθώ στα 50μ ελεύθερο που με ενδιαφέρουν πολύ».

Άννα Ντουντουνάκη: «Δεν είμαι σίγουρη αν η προπόνηση φτάνει για να βγάλω πολλές κούρσες φέτος. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και στα τελευταία μέτρα δεν είχα τόση δύναμη. Οι κούρσες εδώ δείχνουν ότι πρέπει του χρόνου να γίνω κι εγώ πιο γρήγορη και ελπίζω να τα καταφέρω. Σε κάθε περίπτωση, χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου, Τάσο Καράμπελα και στον γυμναστή μου, Λάζαρο Αβίντογλου. Από τη στιγμή που έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα θα πάνε καλά».

 

Τελευταία Νέα