Έτοιμοι στα Γιάννενα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

Gazzetta team
Έτοιμοι στα Γιάννενα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

bet365

Συνέντευξη Τύπου για το 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, που ξεκινάει την Πέμπτη στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Συνέντευξη έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, ενώ παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τεχνικής (CMAS) Ηλίας Ξιάρχος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέκος Ξιάρχος (και τεχνικός σύμβουλος), Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και Γιώργος Σαλταμανίκας, αλλά και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μας Λουκάς Καρετζόπουλος και Σοφία Κτενά, αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ιούλιος Συναδινός (ΓΓΑ):

“Είναι μεγάλη η χαρά μας που διοργανώνεται στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων ένα Ευρωπαϊκό Τεχνικής κολύμβησης. Διπλή η χαρά. Αφενός μεν επισφραγίζεται η προσπάθεια που κάναμε για να καταστεί το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο -με την αναβάθμισή του- πόλος έλξης μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που θα είναι επωφελές για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για τον υγρό στίβο. Μιλάμε για το κολυμβητήριο - στολίδι της πόλης που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα πιο σύγχρονα. Και κατά δεύτερον, η διοργάνωση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης, ενός αθλήματος που εντάσσεται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, το υποστηρίζουμε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Με τέτοια ανάπτυξη που έχει σίγουρα δένεται μια ώθηση παραπάνω και από τη ΔΟΕ. Το εύχομαι γιατί και το στελεχικό προσωπικό, οι διοικούντες και προπονητές (επιστήμονες – συνάδελφοι) και αθλητές έχουν φέρει τεράστιες διακρίσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση και σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που εγγυώνται οι συμμετοχές από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Ευρώπης”.

Ηλίας Ξιάρχος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας ΚΟΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλημάτων CMAS):

“Εκ μέρους της ΚΟΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων για την απόφαση που πήραμε από κοινού, με τη συνδρομή της ΓΓΑ, για να θέσουμε το αίτημα ώστε να γίνει εδώ το Ευρωπαϊκό. Για μένα ήταν λίγο παράδοξο, διότι οι υποσχέσεις τηρήθηκαν όλες, κατά γράμμα. ‘Έγιναν όλα τα έργα που μας είχαν υποσχεθεί. Περιφερειάρχης και δήμαρχος ήταν μαζί μας και μας ενθάρρυναν. Σήμερα, έχουμε φτάσει αισίως λίγες ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων στους οποίους θα μετάσχουν 20 χώρες με 200 αθλητές, οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών και 19 Ελληνόπουλα, για τα οποία πιστεύουμε, όπως πάντοτε, ότι θα φέρουν καλά αποτελέσματα. Άλλωστε, στην Τεχνική Κολύμβηση η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στο διεθνές ranking. Ευχαριστώ και πάλι το ΠΕΑΚΙ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων, τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και τους χορηγούς μας. Τέλος, καλώ τον κόσμο να έρθει στο κολυμβητήριο για να θαυμάσει τους αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς της σε πισίνα, μέχρι την Κυριακή, και στη λίμνη τη Δευτέρα.

Σοφία Κτενά (παγκόσμια πρωταθλήτρια, μέλος Εθνικής Ελλάδας):

“Είμαι πολύ χαρούμενη διότι είδαμε πολύ μεγάλες διαφορές στο κολυμβητήριο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει πλέον τίποτα από άλλα του εξωτερικού. Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απ’ ότι έχω διαπιστώσει. ‘Εγινε συγκινητική προσπάθεια από όλους για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες και να βρούμε κίνητρο για να υπηρετήσουμε το εθνόσημο και να φέρουμε επιτυχίες και διακρίσεις για μας, για τους προπονητές και και όσους μας έχουν στηρίξει.

Λουκάς Καρετζόπουλος (παγκόσμιος πρωταθλητής, μέλος Εθνικής Ελλάδας):

“Είμαι συγκινημένος που γίνεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα μου. Αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο για να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και να φέρουμε διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τους χορηγούς μας για τη στήριξη.

Νίκος Γκόλας (Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών):

“Για μας, ως δημοτική αρχή, αλλά και ως πόλη γενικότερα, είναι χαρά και τιμή που μια μεγάλη διοργάνωση λαμβάνει χώρα εδώ. Η προσπάθειά μας αυτή αποδεικνύει πως με επιμονή και μεθοδική και ομαδική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Ο Δήμος και Περιφέρεια βοήθησαν με χρήματα και έργα. Το ΠΕΑΚΙ απέκτησε ένα κολυμβητήριο - κόσμημα. Αυτό δείχνει ότι, όχι μόνο υπάρχουν υποδομές, αλλά μπορούμε να τις εκμεταλλευόμαστε ώστε να αναδεικνύεται η περιοχή μας. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί”.

Σταμάτης Κόλιας (εκπρόσωπος χορηγού εταιρίας G4S):

“Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρία μας να συμβάλει σε αυτή τη διοργάνωωση. Ο Όμιλός μας στηρίζει πάντα τον αθλητισμό. Είναι κοινωνική ευθύνη απέναντι στη νεολαία μας. Συγχαίρω την ΚΟΕ και εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλούς αγώνες σε όλους τους αθλητές”.

Αλέξανδρος Ξιάρχος (Τεχνικός σύμβουλος και Ομοσπονδιακός τεχνικός):

“Ένα Ευρωπαϊκό είναι μια κορυφαία διοργάνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Πάμε βήμα – βήμα, πρώτα στους προκριματικούς και μετά στους τελικούς. Ο μεγάλος στόχος είναι να ανέβουν οι αθλητές μας στο βάθρο. Εμείς, από την πλευρά μας, ομοσπονδιακοί και σωματειακοί προπονητές έχουμε δουλέψει σκληρά με τα παιδιά, ώστε να φέρουμε διακρίσεις. Για όλους. Για μας τους ίδιους, για τους αθλητές, για την ΚΟΕ, για το υπουργείο, για την Ελλάδα, για όλους. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και καλώ τον κόσμο να έλθει στο κολυμβητήριο να απολαύσει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως”.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα