Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής προτείνει για το γιορτινό σας τραπέζι!

Αντώνης Πατσούρας
Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής προτείνει για το γιορτινό σας τραπέζι!

bet365

Ο Σεφ Αντώνης Φωκαϊδης σας ...αποκαλύπτει την συνταγή για μια εξαιρετική σούπα κολοκύθας με μανιτάρια.

Το μεγάλο βράδυ πλησιάζει...Η χρονιά αλλάζει. Το γιορτινό τραπέζι θα στρωθεί και τα εδέσματα θα σερβιριστούν για να εορταστεί το μεγάλο γεγονός!

Η προετοιμασία έχει αρχίσει ήδη αλλά όλοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, το βράδυ στο τραπέζι. Έτσι δεν κάνουν και στον αθλητισμό; Κανείς δεν ξέρει πόσες δυσκολίες και στερήσεις έχει μια νίκη ή ένα μετάλλιο. Όλοι κοιτούν το αποτέλεσμα.

Επειδή και ο αθλητισμός έχει σχέση με την σωστή διατροφή μέρες που είναι δεν θα το ρίξουμε και πολύ έξω...Γι' αυτό επιλέξαμε έναν αθλητή για να μας προτείνει ένα πιάτο για το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Για να είμαστε και ...αληθινοί διαλέξαμε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης, τον Αντώνη Φωκαϊδη, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από τις πισίνες για ν' ασχοληθεί με αυτό που έχει σπουδάσει και αγαπά. Την μαγειρική!

Ο 29χρόνος που στην καριέρα του έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (2013, 5χλμ ομαδική ανοιχτή θάλασσα), το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα και πάντα μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 αλλά και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό του 2014, μας προτείνει για... ξεκίνημα στο εορταστικό τραπέζι, σούπα κολοκύθας με μανιτάρια!

«Διάλεξα κάτι για το ξεκίνημα, που δεν είναι δύσκολο αλλά είναι πολύ γευστικό και θα αρέσει στον κόσμο», δηλώνει στο gazzetta.gr ο νεαρός Σεφ ο οποίος σχολιάζει και τα κοινά της μαγειρικής με την κολύμβηση: «Αγάπησα την κολύμβηση, αγαπώ και την μαγειρική. Εάν δεν έχεις πάθος δεν πετυχαίνεις σε τίποτα». Όσο κολυμπούσε ανήκε στον Ολυμπιακό και έχει κατακτήσει μαζί του 6 πρωταθλήματα Ελλάδος.

Ας δούμε την συνταγή του Αντώνη. Πάρτε χαρτί και μολύβι και βάλτε στην φωτιά την κατσαρόλα...

Συνταγή: Σούπα Κολοκύθας με Μανιτάρια

Τα υλικά μας (Για 4-6 άτομα)

Χρόνος: 1.30'

Για την κολοκύθα:
1 kg κολοκύθα
1 σκελίδα σκόρδο
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Για την σούπα:
800ml ζεστός ζωμός κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
30gr παρμεζάνα
100ml κρέμα γάλακτος
15gr βούτυρο

Για τα μανιτάρια:
400gr άγρια μανιτάρια κομμένα
10gr βούτυρο

Η εκτέλεση της συνταγής

Για την κολοκυθα:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση οριζόντια,βγάζουμε τα σπόρια της, την χαράζουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε.
  • Την τρίβουμε με το σκόρδο για να πάρει γεύση,ρίχνουμε μια σκελίδα σκόρδο και από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε την κολοκύθα σ' ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την κολοκύθα,γι' αυτό και το δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι για να δούμε αν ειναι ετοιμο).
  • Βγάζουμε το δενδρολίβανο και μ' ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας όσο αυτή είναι ζεστή και την κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ.

Για τη σούπα:

  • Σ΄ ένα μεγάλο τηγάνι,αφού "κάψει", βάζουμε το λάδι,προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζι με το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για άλλα 1 με 2 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε στον πουρέ της κολοκύθας την παρμεζάνα και ρίχνουμε το μείγμα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ζωμό.
  • Σιγοβραζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12λεπτα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Σταδιακά, ρίχνουμε τη σούπα σ΄ ένα μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει βελούδινη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχει αποκτήσει μια απαλή υφή. Βάζουμε τη σούπα σε ενα μεγάλο τηγάνι και την ξαναζεσταίνουμε.

Για τη γαρνιτούρα:

  • Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και αφού κάψει, σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε την ζεστή σούπα σε μπολ, βάζουμε με ένα κουτάλι τα σωταρισμενα μανιτάρια πάνω στη σούπα στη μέση του πιάτου , προσθέτουμε λιγη τριμμένη παρμεζάνα απο πάνω και είναι έτοιμη!!!

 

Τελευταία Νέα