Γέμελος: «Μπορούν τελικό στο Παγκόσμιο o Χρήστου και ο Γκολομέεβ»

Αντώνης Πατσούρας
Γέμελος: «Μπορούν τελικό στο Παγκόσμιο o Χρήστου και ο Γκολομέεβ»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος μιλάει στο gazzetta.gr για την ελληνική κολύμβηση το έτος 2019.

Μια ζωή στις πισίνες. Από το 1972 έως σήμερα. Πρώτα ως κολυμβητής και μετά ως προπονητής, το alter ego του Σπύρου Γιαννιώτη. Ξεκίνησαν μαζί το 1999 και έφτασαν στην κορυφή του κόσμου! Από τα χέρια του έχουν περάσει κορυφαίοι κολυμβητές και ως ομοσπονδιακός "τσεκάρει" τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική και παγκόσμια κολύμβηση.

Επιστροφή χρημάτων* στο Κάρντιφ – Τότεναμ και σούπερ αποδόσεις στην Πρέμιερ Λιγκ από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Νίκος Γέμελος, που αυτή την περίοδο είναι στην Πτολεμαϊδα, για προετοιμασία με επιλεγμένους αθλητές, μίλησε στο gazzetta.gr για το 2019 και για το 2020 που θα είναι τα έτη που θα κρίνουν το μέλλον της κολύμβησης στη χώρα.

«Δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο»

Οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι ιδανικές για τους κολυμβητές. Η έλλειψη χρημάτων κάνει πιο... δύσκολη τη ζωή τους και την ώρα που η Ευρώπη και ο κόσμος ξεφεύγει στο άθλημα η Ελλάδα μόνο με δουλειά πρέπει και πάλι να κάνει την υπέρβαση: «Η ελληνική κολύμβηση πρέπει να μην χάσει το τρένο τα επόμενα χρόνια. Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος προοδεύει σε όλα τα επίπεδα.

Για εμάς είναι σημαντικά έτη το 2019 και το 2020. Η Ελλάδα λόγω κρίσης δεν μπορεί να προσφέρει στους αθλητές της τα τεχνολογικά μέσα και τις προετοιμασίες που έχουν οι κολυμβητές σ' άλλες χώρες αλλά είμαστε υποχρεωμένοι οι αθλητές και οι προπονητές να παλέψουμε και με σκληρή δουλειά να βγούμε και πάλι νικητές».

«Μπορούν τελικό οι Χρήστου, Γκολομέεβ»

Το κορυφαίο ραντεβού του 2019 για τον υγρό στίβο είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δίνει αρκετές ελπίδες για διάκριση στους Έλληνες αθλητές: «Την κολύμβηση καλλιεργούν όλα τα κράτη του κόσμου και είναι το πιο ανταγωνιστικό άθλημα στον κόσμο. Η Ελλάδα είχε σπουδαίους κολυμβητές που μας έκαναν υπερήφανους ως Έλληνες και ειδικά εμάς τους προπονητές.

Τις ελπίδες μου για διάκριση στο 2019 τις αποθέτω στον Κριστιάν Γκολομέεβ και στον Απόστολο Χρήστου. Τα δυο παιδιά είναι σε υψηλό επίπεδο και εάν δουλέψουν σωστά μπορεί να διεκδικήσουν είσοδο στον τελικό ακόμη και μετάλλιο», σημειώνει αρχικά ο Νίκος Γέμελος και συνεχίζει: «Φυσικά πολλά μπορεί να πετύχει η Ντουντουνάκη και έρχονται ο Παπαστάμος, ο Νέργης και ο Γεωργακόπουλος. Υπάρχει μέλλον στην κολύμβηση».

«Με το βλέμμα στο Τόκιο»

Ο Νίκος Γέμελος προπονεί τα τελευταία χρόνια και τους αθλητές του open water και ελπίζει το 2020 να είναι μαζί τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο: «Για το open water το 2019 είναι σημαντικό γιατί οι αθλητές θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς. Οι αθλητές που θα πάρουν θέση στην δεκάδα της διοργάνωσης θα είναι στο Τόκιο. Μεγάλο φαβορί στις γυναίκες είναι η Κέλλυ Αραούζου. Στους άνδρες θα γίνει μάχη».

«Να πάρει το 60ο ο Ολυμπιακός»

Τον Αύγουστο του 2019 ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 60ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην κολύμβηση. Είναι και αυτός ένας στόχος για τον προπονητή του Ολυμπιακού: «Είναι μεγάλος στόχος. Θα πάρουμε το 60ο! Είναι τεράστιο νούμερο. Είμαι στον σύλλογο από πιτσιρικάς, το 1972, και είμαι τυχερός για όσα έχω ζήσει». Ο Νίκος Γέμελος μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη έχουν δημιουργήσει παράλληλα με τις άλλες ασχολίες τους και το Red Swim Academy στο "Γ. Καραϊσκάκης". Για την ιστορία ο μόνος από την οικογένεια του (4 παιδιά) που έχει σχέση με την πισίνα είναι ο υιός του Μερκούρης που παίζει πόλο στην Α1 με την Γλυφάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα