Ο Γιαννιώτης «προφητεύει» το μέλλον του! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Ο Γιαννιώτης «προφητεύει» το μέλλον του! (vid)

bet365

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης είχε... προβλέψει από τα 17 του την θαυμαστή πορεία του στο χώρο της κολύμβησης.

Καλοκαίρι 1997. Ο Σπύρος Γιαννιώτης μένει μόνιμα στην Κέρκυρα και φοιτεί στη Β' Λυκείου. Παράλληλα κολυμπάει με το σκουφάκι του τοπικού ΝΑΟΚ.

Εκείνη την εποχή ο Δήμος της Κέρκυρας είχε διοργανώσει έναν έξοχο αγώνα για το νησί του Βίδου. Ο Γιαννιώτης είχε διανύσει σχεδόν 3χλμ μέσα στη θάλασσα και τερματίζει πρώτος.

Στην αποβάθρα τον περιμένουν οι διοργανωτές και ένα τηλεοπτικό συνεργείο και μιλάει στην κάμερα για τους... μεγάλους στόχους που έχει στην καριέρα του, αλλά θα τους ανακοινώσει σύντομα, ενώ στο τέλος τον ρωτούν και το όνομα του και λέει: "Σπύρος Γιαννιώτης".

Από τότε έχουν περάσει 21 χρόνια. Το κολυμβητήριο της Κέρκυρας έχει το όνομα εκείνου του νεαρού παιδιού, το οποίο έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει τεράστιες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Παρέμεινε σεμνός, ταπεινός και πεισματάρης. Εκείνο το καλοκαίρι έφυγε από την Κέρκυρα για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί τελείωσε το σχολείο και το 1999 έφτασε στον Πειραιά. Γνώρισε τον Νίκο Γέμελο, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό και η πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε...

Δείτε το video ντοκουμέντο που "ανέβασε" στο facebook ο σπουδαίος κολυμβητής:

 

Τελευταία Νέα