Στην Ελλάδα oι θριαμβευτές της κολύμβησης (pics & vid)

Gazzetta team
Στην Ελλάδα oι θριαμβευτές της κολύμβησης (pics & vid)

bet365

Η υποδοχή που αρμόζει στους θριαμβευτές επιφυλάχθηκε στα μέλη της ελληνικής ομάδας κολύμβησης που επέστρεψε στην Αθήνα, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Με πολλές και σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές της και φυσικά με τα δύο μετάλλια να βαραίνουν περισσότερο. Το ασημένιο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 ελεύθερο, με ρεκόρ και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο. Αλλά και με συμμετοχές σε δέκα συνολικά τελικούς, όπου -εκτός από τα δύο μετάλλια- υπήρξαν κι άλλα καλά πλασαρίσματα σε αυτούς, όπως μία 4η και τέσσερις 5ες θέσεις (αλλά και δύο έβδομες και μία όγδοη) και οκτώ πανελλήνια ρεκόρ.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «The Terminator – I’ll be back» έφτασε στη Vistabet.gr! (21+)

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, των προπονητών τους και του Γ.Γ. της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη.

Κριστιάν Γκολομέεβ (ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης): "Τα συναισθήματα είναι έντονα. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο έντονα... Αυτό το μετάλλιο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω δυνατά, σε υψηλό επίπεδο, για τους επόμενος αγώνες, για το Παγκόσμιο, για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, καιρό τώρα. Το πήρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος, ξεπερνούσα τον εαυτό σε κάθε κούρσα, έκανα πολλά ρεκόρ. Γενικά η χρονιά πήγε τέλεια (στους Μεσογειακούς και στο Ευρωπαϊκό). Πολλά πλέον περνάνε από το μυαλό μου, αλλά ο στόχος, το όνειρο είναι χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο και σε Ολυμπιακούς αγώνες. Άμα το πετύχω αυτό θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν, τον προπονητή μου και ιδίως τους θείους μου". Και κατέληξε: "Το γεγονός ότι πήγε εξαιρετικά όλη η ελληνική ομάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό, δίνει ώθηση στο άθλημα. Είμαστε πολύ δεμένοι, να το ξέρετε. Κι αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποστολές που πήγα".

Απόστολος Χρήστου (χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο): "Η αλήθεια είναι ότι έχω δείξει σταθερότητα με δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά μετάλλια. Πιστεύω, ήταν η ανταμοιβή για κόπους μου, ειδικά για φέτος, σε αυτό το Ευρωπαϊκό, που ήταν πιο δύσκολο και είχε μεγάλο ανταγωνισμό, σε σχέση με το 2016. Και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είχα τρεις στους τρεις τελικούς και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Και το μετάλλιο ήταν η λύτρωση για μένα, παρότι εκεί στον τελικό δεν έκανα ρεκόρ. Όλη αυτή η καλή εμφάνιση ξεκινάει από τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή Παναγιώτη Βελέντζα. Ευχαριστώ επίσης το γυμναστή μου Δημήτρη Κουλούρη, τον γιατρό μου Δημήτρη Ακάκη, την βιοχημικό Έρη Σγουράκη, τον φυσιοθεραπευτή μου Γιώργο Χούντα. Με στηρίζει, εξάλλου, φέτος ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Charity4U", με στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και η στήριξή του είναι καθοριστική, αυτό φάνηκε. Με όλη αυτή την καλή ομάδα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις".

Άννα Ντουντουνάκη: "Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό, με τις διακρίσεις και τα ρεκόρ. Στα 100 (σ.σ. πεταλούδα) πέτυχα το καλύτερο, έφτασα κοντά ακόμα και στο μετάλλιο και έκανα ρεκόρ που μπορώ να κατεβάσω κι άλλο. Και εκεί θα εστιάσω κυρίως. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα και το γυμναστή μου Λάζαρο Αναβίτογλου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες".

Ανδρέας Βαζαίος: "Προσπάθησα να δώσω και πάλι τον καλύτερό μου εαυτό. Κάποιες μικρές ατυχίες δεν επέτρεψαν να έρθει αυτή τη φορά το μετάλλιο, αλλά συνεχίζουμε. Προς το παρόν ξεκούραση και υπάρχουν πολλοί στόχοι για το μέλλον. Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί αγώνες. Το ευχάριστο είναι πως η ελληνική κολύμβηση τα πήγε πολύ καλά σε αυτή τη διοργάνωση και αυτό μας κάνει όλους ευτυχείς".

Δημήτρης Σαρακατσάνης (Γ.Γ. ΚΟΕ): "Είναι μια δύσκολη και γεμάτη χρονιά αυτή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (δυσκολότερη από την Ολυμπιακή χρονιά. Και το φετινό Ευρωπαϊκό στη Γλασκώβη, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό. Για να έχουμε, λοιπόν, δύο μετάλλια, δέκα τελικούς, οκτώ ρεκόρ, 14 ημιτελικούς και την 11η θέση στην κατάταξη, μαζί με Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Λιθουανία, σημαίνει κάτι. Σημαίνει ότι έχουμε μπει και μεις σε πολύ σωστό δρόμο. Διότι, πρέπει να το ομολογήσω, ότι εγώ έπαθα σοκ πέρυσι, στο Παγκόσμιο του Καζάν, με το επίπεδο των επιδόσεων. Εκεί χτύπησε το καμπανάκι. Είπα, δεν πάει άλλο. Εάν θέλουμε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις θα πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις. Όσον αφορά στον τρόπο δουλειάς και στην ποσότητα της δουλειάς. Αν το τηρήσουμε αυτό είμαι αισιόδοξος. Διότι χρειάζονται μέσα. Φέτος ξοδέψαμε πολλά, αλλά θα πρέπει να εντατικοποιείται αυτή η προετοιμασία. Ερχόμενος εδώ στο αεροδρόμιο, άκουσα στο ραδιόφωνο ότι η επιχορήγηση για το άθλημα της γυμναστικής στη Βρετανία είναι 18,5 εκατομμύρια λίρες. Λοιπόν, για ποια μεγέθη μιλάμε; Κάνουμε άθλο. Τα μέσα, όμως, είναι αυτά. Δεν παραπονιέμαι ούτε κάνω συγκρίσεις. Η' παλεύεις με αυτά ή το κλείνεις. Εγώ δεν έχω μάθει να το κλείνω. Παλεύω".

Άκης Οικονόμου (προπονητής Γκολομέεβ): "Τεράστια ικανοποίηση και για μένα. Έχω εισπράξει απ' όλους τόση αγάπη για τον Κριστιάν, που πραγματικά ικανοποιηθήκαμε στο έπακρο. Διότι είμαι κοντά από την πρώτη στιγμή και ζω τις προσπάθειές του και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας που να μη χάρηκε γι αυτόν (αντίπαλοι, προπονητές, παράγοντες) με κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένο. Του είπα πριν από τον τελικό των 50 ελεύθερο, μπες να κερδίσεις και μη σκέπτεσαι τίποτα άλλο, ούτε άγχος, ούτε μετάλλιο, ούτε όλα τα υπόλοιπα. Και το έκανε".

Παναγιώτης Βελέντζας (προπονητής Χρήστου): "Πολύ θετικός απολογισμός. Ο Απόστολος τα πήγε περίφημα, με δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό. Μπήκε σε τρεις τελικούς στη Γλασκώβη, έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι μπόρεσε και κρατήθηκε σταθερά σε υψηλό επίπεδο όλες τις ημέρες των αγώνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και γενικά συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή για τις επιτυχίες. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες με ενδιάμεσο στόχο το Παγκόσμιο. Βήμα βήμα, με σκληρή δουλειά και βελτίωση θα πάμε πιο ψηλά. Για να δίνουμε χαρά στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και σε όλους τους Έλληνες".

Με την ελληνική αποστολή της κολύμβησης επέστρεψαν και οι αθλητές του Open Water με τον ομοσπονδιακό τεχνκικό της κολύμβησης Νίκο Γέμελο.

 

Τελευταία Νέα