O Γκολομέεβ ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης! (vids)

Δήμος Μπουλούκος
O Γκολομέεβ ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης! (vids)

bet365

Αυτό που επιδίωκε από την αρχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατάφερε στο τέλος ο Κριστιάν Γκολομέεβ που κατέκτησε το ασημένιο στα 50 μ. ελεύθερο με 21.44, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Γκολομέεβ ξόρκισε και την κακοδαιμονία που έχει στη διοργάνωση καθώς μετά από πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ήρθε η ώρα του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιo στη Γλασκώβη, μετά το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.

Ο Γκολομέεβ κόντραρε μάλιστα ως το τέλος το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μπεν Πράουντ, ο οποίος είχε κάνει 21.11 στον ημιτελικό αλλά σήμερα πήγε σαφώς πιο αργά. Τελικά ο Βρετανός πήρε την πρώτη θέση με 21.34. Πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή τερμάτισαν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.74, που είχαν προκριθεί με τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Γενικά, οι περισσότεροι φιναλίστ πήγαν πιο αργά σε σχέση με τον ημιτελικό, όμως ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν τόσο αποφασισμένος που έκανε νέο ρεκόρ

Ο κολυμβητής του Εθνικού κατέρριψε το δικό του ρεκόρ από τον ημιτελικό με 21.52.

Με την όγδοη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, ολοκλήρωσε η Άννα Ντουντουνάκη την εξαιρετική παρουσία της. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 26.23, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο αργά από το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στον χθεσινό (8/8) ημιτελικό, ολοκληρώνοντας τους αγώνες με δύο τελικούς (ήταν πέμπτη στα 100μ. πεταλούδα), μία συμμετοχή στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα και δύο πανελλήνια ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα