«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό! (vid)

Δήμος Μπουλούκος
«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό! (vid)

bet365

Ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Οπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

Στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδας, ο Κριστιάν Γκολομέεβ με δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ μέσα στην ημέρα.

Αντιθέτως ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική, μένοντας εκτός βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης. Ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης ήταν μέσα στη διεκδίκηση των μεταλλίων ως τα 150μ. (γύρισε τρίτος μετά το πρόσθιο), αλλά στο τελευταίο 50άρι έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε πέμπτος (μαζί με τον Βρετανό Μαρκ Σάρανεκ) σε 1:58.88, χρόνος αρκετά μακριά από τις δυνατότητές του.

Την έκπληξη έκανε ο Ελβετός Ζερεμί Ντεπλάνς, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση με 1:57.04 και έγινε ο πρώτος (άνδρας) Ελβετός πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση. Τα δύο φαβορί, ο Γερμανός Φίλιπ Χάιντς και ο Βρετανός Μαρκ Λίτσφιλντ, πήραν αντίστοιχα τη δεύτερη και την τρίτη θέση με 1:57.83 και 1:57.96.

Η Νόρα Δράκου ολοκλήρωσε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88).

 

Τελευταία Νέα