«Ασημένιος» με πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαστάμος!

Gazzetta team
«Ασημένιος» με πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαστάμος!

bet365

Το ασημένιο μετάλλιο και μάλιστα με πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος, στον τελικό των 400μ. μικτής Ατομικής, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ο νεαρός αθλητής έκανε μια εκπληκτική κούρσα και με χρόνο 4.17.44, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, τερματίζοντας στη 2η θέση, πίσω από τον Ρώσο Μαξίμ Στουπίν (4.16.79). Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος ο Παπαστάμος με 4.20.02. Αυτό ήταν και το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ελληνική αποστολή, με τον νεαρό κολυμβητή να έχει αφήσει τεράστιες υποσχέσεις πλέον για το μέλλον.

Στην ίδια κούρσα, ο Νίκος Ντάνος κατετάγη 7ος με χρόνο 4.25.92.

Η Νικολέτα Παυλοπούλου, που αγωνίστηκε στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής Νεανίδων, τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 2.17.16.

Τέλος, η ελληνική ομάδα στον τελικό των 4Χ100μ. μικτής ομαδικής Εφήβων τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 3.45.02.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε: "Η παρουσία της αποστολής μας, μετά και το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου, κρίνεται επιτυχημένη. Ήδη έγινε ένα σημαντικό βήμα και θεωρώ πως το γεγονός ότι ένας από τους τρεις κολυμβητές μας που βρέθηκαν στους τελικούς, κατέκτησαν μετάλλιο, είναι κάτι πολύ θετικό. Έχουμε μια σπουδαία φουρνιά κολυμβητών τους οποίους πρέπει να προστατέψουμε για να υπάρξει συνέπεια στις επιτυχίες. Να σημειωθεί μάλιστα πως πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν κι άλλες χρονιές μπροστά τους και είναι παιδιά με μέλλον και προσδοκίες. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως επιτυχίες όπως αυτή του Παπαστάμου, απαιτείται συνεργασία τριών παραγόντων: του αθλητή, του προπονητή και της Ομοσπονδίας και φυσικά μια επτυχία είναι κάτι πολυσύνθετο και όχι κάτι απλό και εύκολο. Επόμενη μάχη τώρα, στο Ευρωπαϊκό Ανδρών - Γυναικών στη Γλασκόβη".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα