Αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ για το Κλειστό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων

Gazzetta team
Αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ για το Κλειστό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων

bet365

Υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο πλήρης φάκελος για την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) στο πρόγραμμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

«Ο συγκεκριμένος φάκελος συνολικού προϋπολογισμού 1.460.395 € + Φ.Π.Α. περιλαμβάνει εγκατάσταση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως φωτοβολταϊκό σταθμό, αντλίες θερμότητας, νέο φωτισμό LED και συστήματα εξαερισμού και θερμομόνωσης.

Το κολυμβητήριο θα μετατραπεί σε μια απολύτως αυτόνομη ενεργειακά εγκατάσταση και η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα υπερβεί τις 230.000 ευρώ κατ’ έτος. Επιπρόσθετα θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 775 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από ιδρύσεως της με το νεοσύστατο Τμήμα Ενεργειακής Αναβάθμισης, ολοκληρώνει και υποβάλλει ώριμη πρόταση ένταξης δημόσιας αθλητικής εγκατάστασης για 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η υποβολή του φακέλου έγινε σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο δε Δήμος Ιωαννιτών συνέβαλε με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού».

 

Τελευταία Νέα